جوادی:
رقابت سختی برای رسیدن به المپیک دارم
به گزارش ایت بال، نایب قهرمان وزنه برداری جهان با اشاره به اینکه برای رسیدن به المپیک ۲۰۲۴ پاریس احتیاج به تغییر دسته وزنی دارم اظهار داشت: باید به دسته ۸۹ کیلوگرم بروم جایی که بزرگان وزنه برداری ایران مانند «کیانوش رستمی» در آن حضور دارند.
به گزارش ایت بال به نقل از خبرگزاری ایرنا، وزنه برداری ایران در پنجمین دوره بازی های همبستگی کشورهای اسلامی موفق به کسب ۲۷ مدال رنگارنگ شد. هر چند خیلی از کارشناسان اقدام مسئولان ترکیه در اهداء مدال به هر سه حرکت (یک ضرب، دو ضرب و مجموع) را قبول نداشتند اما وزنه برداری ایران در قونیه چند نخبه را به جهان پولاد سرد معرفی نمود. نخبگانی که می توانند به پشتوانه خوبی برای رقابت در وزنه برداری تبدیل شوند. یکی از این جوانان میرمصطفی جوادی بود که در یکسال گذشته موفق شده چند عنوان آسیایی، جهانی و کشورهای اسلامی را کسب کند.
جوادی در دسته ۸۱ کیلوگرم وزنه زد و موفق به کسب ۲ مدال طلا و یک نقره شد. وی همینطور در مسابقات وزنه برداری قهرمانی ۲۰۲۱ جهان در ازبکستان عنوان نایب قهرمانی را از آن خود کرد. جوادی مدال برنز مسابقات قهرمانی آسیا را هم در کارنامه دارد. گروه ورزش ایرنا برای آگاهی از برنامه ها و همینطور اهداف ورزشی نایب قهرمان وزنه برداری جهان پای صحبت های جوادی نشست.
متن کامل این گفتگو در زیر آمده است:
در قونیه وزنه برداری ایران خوش درخشید و افزون بر کسب ۲۷ مدال رنگارنگ چند چهره جدید هم به دنیای فولاد سرد معرفی نمود یکی از این چهره ها میرمصطفی جوادی بود در این خصوص چه نظری دارید؟
تغییر تیم مدیریتی فدراسیون تأثیر زیادی در روحیه ملی پوشان داشت. تیم مدیریتی، یک تیم جوان و احتیاج به حمایت بیشتر دارد. من، رسول معتمدی، علی داودی و حسین سلطانی از مسابقات جوانان جهان با هم بودیم و الان هم در بزرگسالان در اردو هستیم. مشکلاتی که در یکسال گذشته وجود داشت موانعی بر سر راه توسعه این رشته بود. وزنه برداری ایران ظرفیت های زیادی دارد. از بین جوانان چند سال پیش این رشته، علی داودی در حضور تالاخادزه نایب قهرمان المپیک شد و رسول معتمدی عنوان قهرمانی جهان، آسیا و کشورهای اسلامی را به دست آورد. من هم توانستم نایب قهرمان جهان شوم و حتی به رکورد جهان حمله کردم. در دسته ۸۱ کیلوگرم حسین سلطانی با وجود رقبای قدرتمند به ۲ مدال بازی های کشورهای اسلامی در این دسته رسید.
قدرت نمایی وزنه برداران ایرانی در قونیه نشان داد که نسل جدید برای مسابقات بزرگ به برنامه ریزی نیاز دارد و این قابلیت را داریم که با بزرگان جهان و المپیک رقابت نماییم. ایران در وزنه برداری دنیا حرفی برای گفتن دارد و تنها راه شکوفایی این رشته حمایت خاص از قهرمانان آن است.
با وجود یک ماه تمرین این نتایج درخشان کسب شد آیا آمادگی تیم از گذشته بود؟
ملی پوشان علاوه بر تمرینات گروهی در زمانی که خارج از اردو هستند هم تمرین دارند. ما پس از تعطیلات سال نو به اردو دعوت شدیم اما مشکلات سالن و تغذیه بسیار زیاد بود. اعتراض هایی هم داشتیم اما هیچ اقدامی انجام نشد. به حقوق و پاداش ها هم اعتراض داشتیم اما کسی گوش نمی داد بنابراین برای آنکه صدای خویش را به گوش مسئولان برسانیم دست جمعی اردو را ترک کردیم. همزمان با ترک اردو، رای دیوان عدالت اداری هم صادر و تغییرات مدیریتی هم در راس فدراسیون به وجود آمد. امیدوارم با این تغییرات دیگر شاهد مشکلات گذشته نباشیم.
میرمصطفی جوادی آذرماه سال قبل پس از نایب قهرمانی جهان، از مشکلات گفت. چرا این مشکلات حل نشد؟
من پس از کسب مدال در مسابقات جهانی ازبکستان به مشکلات تغذیه ای اشاره کردم و آن ابتدای راه بود و همه ورزشکارانی که در اردو، این مشکلات را داشتند و حتی پس از من هم رسول معتمدی هم مواردی را بیان نمود. بیان آن مشکلات برای این بود که مسئولان به دنبال حل آن باشند. مشکلات اردویی نه تنها حل نشد بلکه در خردادماه بیشتر هم شد و ورزشکاران را مجبور به ترک اردو کرد. شرایط برای تمرین غیر قابل تحمل شده بود و محمدحسین برخواه سرمربی تیم هم به آن اعتراف کرد، اما مدیریت گامی در جهت مرتفع ساختن آن برنداشت.
برخی باور دارند که سطح مسابقات وزنه برداری بازی کشورهای اسلامی پایین بود شما در این حوزه چه نظری دارید؟
شاید در هر دسته چند ورزشکار مطرح نبودند اما حضور وزنه برداران قزاق، ترکیه ای و ازبکستانی رقابت را سخت کرده بود. در دسته من هم وزنه بردار المپیکی و هم قهرمان جوانان جهان حضور داشت. حتی در یکضرب ورزشکار ازبکستانی طلا به دست آورد و من به نقره رسیدم. حسین سلطانی هم درخشان ظاهر شد و به ۲ مدال رسید. من در این بازی ها برای شکستن رکورد جهانی اقدام کردم که موفق نشدم. می توانستم وزنه ۲۰۹ کیلوگرمی را مهار کنم اما شرایط بر وفق مراد من نبود. امیدوارم روزی بتوانم رکورددار جهان شوم.
تغییر دسته های المپیکی باعث شد تا میرمصطفی جوادی نتواند در المپیک ۲۰۲۴ پاریس وزنه بزند. برای عبور از این مشکل چه راهبردی در دستور کار دارید؟
من به احتمال زیاد در مسابقات قهرمانی آسیا که مهرماه در کشور بحرین برگزار می گردد شرکت نخواهم کرد و به دنبال تغییر دسته خود هستم. دسته ۸۹ کیلوگرم المپیکی شده و باید افزایش وزن داشته باشم. به احتمال زیاد در مسابقات سال ۲۰۲۲ قهرمانی جهان در کلمبیا که اولین گزینشی المپیک است در دسته ۸۹ کیلوگرم به روی تخته خواهم رفت تا بتوانم امتیازات لازم را برای رسیدن به پاریس جمع کنم. کار راحتی نیست و رسیدن به مدال المپیک هم سختی هایی دارد و باید برای عبور از آن تلاش کنم. رقیبان داخلی و خارجی زیادی هم دارم.
در دسته ۸۹ کیلوگرم کیانوش رستمی قهرمان جهان و المپیک هم حضور دارد.
بله کیانوش رستمی از بزرگان وزنه برداری ایران و جهان بشمار می رود و ۲ مدال المپیک را در کارنامه دارد من هم تلاش خویش را خواهم کرد تا بتوانم در این رقابت سهمیه المپیک را کسب کنم. کسب سهمیه در دسته ۸۹ کیلوگرم راحت نیست و اگر در داخل هم این سهمیه کسب شود رقابت جهانی آن سخت خواهد بود. چونکه با تغییر دسته های المپیکی شماری از قهرمانان از دسته ۸۱ و ۹۶ کیلوگرم به دسته ۸۹ خواهند آمد. رویای مدال المپیک رقابت را سخت کرده و این دسته یکی از سخت ترین دسته های المپیکی به شمار خواهد رفت.
اردوی بعدی تیم ملی وزنه برداری چه زمانی و کجا خواهد بود؟
هنوز تاریخ دقیق اردو به وزنه بردارها اعلام نشده ولی به احتمال زیاد از اوایل شهریور این اردو در انجام خواهد شد. با عنایت به مشکلات کمپ تیم های ملی وزنه برداری به احتمال زیاد این اردو در آکادمی کمیته ملی المپیک انجام می شود. تیم مدیریتی جدید تلاش زیادی برای برطرف کردند مشکلات خواهند کرد و حضور این قهرمانان در کنار تیم ملی می تواند به انگیزه ای برای موفقیت تبدیل گردد.
تیم ملی وزنه برداری ایران در حالی به کار خود در پنجمین دوره بازی های کشورهای اسلامی تمام کرد که در نهایت موفق به کسب ۲۷ مدال شامل ۹ طلا، ۶ نقره و ۱۲ برنز شد و الهام حسینی نماینده دسته ۸۱ کیلوگرم زنان ایران هم با رکورد ۱۰۰ کیلوگرم در یک ضرب، ۱۲۳ کیلوگرم در دوضرب و ثبت رکورد مجموع ۲۲۳ کیلوگرم بعنوان نفر سوم رقابت، یک طلا (یک ضرب) و ۲ برنز (دوضرب و مجموع) گرفت تا اولین مدال زرین تاریخ وزنه برداری ایران را به نام خود سند بزند.
در مجموع تیم ملی ایران در بخش مردان ۸ طلا، ۶ نقره و ۷ برنز به دست آورد و دختران وزنه بردار هم موفق به کسب یک طلا و ۵ برنز شدند.
در بازی های کشورهای اسلامی که به میزبانی قونیه ترکیه در حال برگزاری است، رضا بیرانوند (۳ طلای دسته ۹۶ کیلوگرم)، رسول معتمدی (۳ مدال طلای دسته ۱۰۲ کیلوگرم)، میرمصطفی جوادی (۲ طلا و یک نقره)، پیمان جان (۲ نقره و یک برنز دسته ۱۰۹ کیلوگرم)، علیرضا یوسفی (۲ نقره و یک برنز دسته فوق سنگین)، مهدی کرمی (یک نقره و ۲ برنز دسته ۱۰۹ کیلوگرم)، حسین سلطانی (۲ برنز دسته ۸۱ کیلوگرم) و حافظ قشقایی (یک برنز دسته ۶۷ کیلوگرم) در بخش مردان و سیده الهام حسینی (یک طلا و ۲ برنز دسته ۸۷ کیلوگرم) و پوپک بسامی (۳ مدال برنز دسته ۵۵ کیلوگرم) در بخش زنان برای ایران مدال کسب کردند.
منبع: ایت بال
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب