یك استاد دانشگاه:
در ورزش ایران علم تمرین اولویت نیست
ایت بال: یک استاد بازنشسته تربیت بدنی با اشاره به فطرت ایرانیان در توجه به رشته هایی مانند کشتی و وزنه برداری اظهار داشت که این مهم سبب شده که کمبودها در مدیریت علم تمرین در این رشته ها جبران شود.
فرهاد فرید، استاد بازنشسته دانشگاه بن آلمان در گفت و گو گو با ایسنا در ارتباط با علم تمرین و نقص های آن در ورزش ایران اظهار داشت: علم تمرین، ترکیبی از آناتومی، فیزیولوژی، بیومکانیک، تغذیه و روانشناسی است و برای موفقیت در این علم، باید به سایر علوم دیگر نیز تسلط داشت.
وی اظهار داشت: امروزه در دنیا، ورزش بر پایه اصول و علم حرکت می کند و تاثیر به سزایی در عملکرد ورزشکاران از نظر تمرین های منظم، با برنامه، شناسایی استعدادها، نتیجه گیری در عرصه های مختلف ورزشی و افت لطمه ناشی از ورزش می شود. این علم در تمام دنیا شناخته شده است و برای ورزش های قهرمانی، همگانی و آماتور به کار می رود. در سال ۱۹۹۴ به تهران آمدم. متاسفانه کمبودهای زیادی را در ایران حس کردم.
این جراح ارتوپد اظهار داشت: در باشگاه های حرفه ای آلمان ۱۲ تیم از ۱۰ مربی بدنساز برخوردار می باشند که هر کدام برای یک رشته به ویژه از نظر قدرت، سرعت، استقامت و... انتخاب شده اند و هر بازیکنی دارای روانشناس پزشکی خودش است. متاسفانه در ایران امکانات بسیار کم است. شاید پنج تا ۱۰ روانشناس پزشکی داشته باشیم که بصورت حرفه ای کار می کنند و خیلی در این رابطه با این نیروها در مضیقه هستیم.
فرید اظهار داشت: در ایران علم تمرین در اولویت قرار ندارد و مقداری از این بابت عقب مانده ایم. در صورتیکه با اهمیت ترین چیز تمرین است. تا شما صحیح تمرین نکنید و سیستم عضلانی و اسکلتی خودرا علمی و دانشگاهی تقویت نکنید طبیعتا نمی توانید نتیجه بگیرید.
این استاد بازنشسته دانشگاه بن آلمان عنوان کرد: اگر شما بدنبال تیم های لیگ برتر فوتبال بروید می بینید که چقدر کمبود وجود دارد و باید مسئولان، وزیر ورزش و جوانان و همین طور دولت به این مساله خیلی توجه نمایند و بودجه های لازم را در اختیار باشگاه ها قرار دهند.
وی افزود: ایران به رشته های وزنه برداری و کشتی توجه خاصی دارد و چیز مهمی که در ذات ما ایرانیان است "غیرت" است که خیلی وقت ها غیرت و علاقه به ملت ایران از طرف ورزشکاران حرفه ایمان موجب می شود کمبودهای که در مدیریت علم تمرین داریم را جبران کنند.
فرید اظهار داشت: البته رسانه ای مانند ورزش هر روز مباحثی را با اساتید ورزشی در بین می گذارد و امیدوار هستم که بتوانیم در آینده این علم را بیشتر در ورزش بیاوریم تا نتیجه بهتری بگیریم.
وی با اشاره به رابطه کم دانشگاه با ورزش اشاره کرد: این روابط باید بیشتر شود و در ورزش حرفه ای رخنه کند. متاسفانه همانطور که همکارانم می دانند این طور نیست. اگر نتایج را کوتاه مدت بررسی نماییم می بینیم که یک جوان با استعداد ممکنست در مدت کوتاه به جایی برسد. این در حالیست که به پایه آکادمی های ورزشی حرفه ای زیاد توجهی نمی گردد. این با اهمیت ترین جایی است که باید انگشت نشانه را روی آن بگذاریم و هزینه ها را برای آن صرف کرد و برای آینده یک برنامه ریزی پنج تا ۱۰ ساله داشته باشیم تا استعدادهای جوانان شکوفا شود.
وی در ادامه اظهار داشت: با برگزاری کلاس ها و آوردن اساتید اروپایی مجرب بصورت مرتب هر یکی - دو ماه می توانیم از نتایج این علم بهره برداری نماییم نه اینکه سالی یک دفعه با برگزاری همایش، سخنرانی، سمینار، سمپوزیوم و بدون هیچ نتیجه گیری کنار گذاشته شود.
فرید در آخر اظهار داشت: نزدیک ۵۸ سال است که در آلمان حضور دارم و می توانم تجربیات خودم را در اختیار همکاران و مسئولانی که بدنبال این فعالیت هستند با برگزاری نشست هایی قرار دهم. می توان دانشجویان رشته تربیت ورزشی را به استفاده از علم تمرین و بهره گرفتن از اساتید با تجربه، دنیا دیده که در سطح بالا در اروپا تدریس می کنند را تقویت کرد.
منبع: ایت بال
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب