معاون علمی رئیس جمهور مطرح كرد؛

ایجاد خط جدید همکاری ایران و اندونزی برمبنای توانمندی فناورانه

ایجاد خط جدید همکاری ایران و اندونزی برمبنای توانمندی فناورانه

به گزارش ایت بال، معاون علمی رییس جمهور اظهار داشت: توانمندهای فناورانه جمهوری اسلامی ایران خصوصاً در عرصه سلامت و ظرفیتهای صنعتی موجود در اندونزی، زمینه ساز ایجاد خط جدیدی در روابط دو کشور شده است.



به گزارش ایت بال به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، آیین گرامیداشت هفتاد و هشتمین سالگرد استقلال اندونزی با حضور روح الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری و رونی پراستیو یولیانتورو، سفیر جمهوری اندونزی در ایران اجرا شد.
دهقانی در این مراسم ضمن تبریک روز ملی اندونزی به مردم این کشور، عنوان کرد: خوشبختانه روابط دو کشور با گذشت بیش از هفت دهه، همیشه توام با دوستی، همکاری، احترام و درک متقابل بوده است و ارتباط میان مردم دو کشور بزرگ ایران و اندونزی ریشه در تاریخ دارد. قرن ها پیش، مردم دو کشور بواسطه دین مبین اسلام پیوندهای عمیقی با یکدیگر برقرار نمودند و دو ملت بزرگ مسلمان ایران و اندونزی در طول سده های گذشته این تعاملات را به خوبی حفظ نموده اند.
وی با اشاره به نقش و جایگاه برجسته جمهوری اندونزی به عنوان پرجمعیت ترین کشور مسلمان منطقه جنوب شرق آسیا اظهار داشت: اندونزی به عنوان عضو فعال، موثر و پیشرو سازمان ها و نهادهای مهم بین المللی و منطقه ای نظیر سازمان ملل متحد، سازمان همکاری اسلامی، جنبش عدم تعهد، گروه ۲۰ و دی۸ و آ سه آن از جایگاه ویژه ای در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران برخوردارست.
رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به سیاست ایران در عرصه همکاری با سایر کشورهای منطقه و جهان عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران در قالب سیاست خارجی متوازن، هوشمند و پویای خویش، اهمیت ویژه ای برای توسعه مناسبات با کشورهای دوست همچون اندونزی قائل است. خوشبختانه این اراده در دو طرف وجود دارد و مقامات جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اندونزی، مصمم به ایجاد زمینه های لازم و تمهیدات مورد نیاز جهت توسعه مناسبات در حوزه های مختلف با نگاه راهبردی هستند.
دهقانی به همکاری و تعامل ایران و اندونزی به عنوان یکی از سیاست های دولت سیزدهم اشاره نمود و اضافه کرد: نمونه بارز این اراده سیاسی، سفر اخیر دکتر رئیسی، رییس جمهور ایران به جاکارتا در پی دعوت جناب آقای جوکو ویدودو، همتای اندونزیایی ایشان است که نقطه عطفی در روابط دوجانبه دو کشور و سرآغاز فصل جدیدی از روابط دو ملت بزرگ ایران و اندونزی محسوب می شود؛ در کنار جایگاه دو کشور در دو منطقه سوق الجیشی غرب و شرق آسیا، اشتراکات فرهنگی – تمدنی و ظرفیتهای قابل توجه همکاری در حوزه های مختلف و همین طور الزامات جدید نظام بین الملل، نویدبخش گشایش فصل نوینی از روابط دو کشور برمبنای احترام و درک متقابل است.

یک میلیارد دلار تبادلات اقتصادی ایران و اندونزی
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اندونزی در مناسبات دوجانبه بدنبال تعمیق همکاری ها در عرصه های مختلف سیاسی، اقتصادی، تجاری، انرژی، علمی و فناوری، فرهنگی، پارلمانی و امنیتی هستند، اضافه کرد: حجم روابط تجاری میان دو کشور به حدود یک میلیارد دلار رسیده است. خوشبختانه زمینه های همکاری دو کشور، طیف وسیعی از موضوعات دوجانبه، منطقه ای و بین المللی و همین طور جهان اسلام را در بر گرفته و رایزنی های مستمر طرفین در این موضوعات ادامه دارد.
وی با تأکید بر ضرورت وحدت کشورهای اسلامی، عنوان کرد: اهتمام به معرفی اسلام حقیقی در جهان، مقابله با افراط گرایی و اسلام هراسی و پشتیبانی از منافع مسلمانان در جهان همچون ملت مظلوم فلسطین، از نقاط وصل و اشتراکاتی است که سیاست خارجی دو کشور را در یک مسیر قرار می دهد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری، حوزه علم و فناوری را یکی از اصلی ترین محورهای همکاری ایران و اندونزی دانست و اضافه کرد: بصورت مشخص در عرصه علم و فناوری فرصت های بی بدیلی برای همکاری دو کشور برقرار است. توانمندهای فناورانه جمهوری اسلامی ایران خصوصاً در عرصه سلامت و ظرفیتهای صنعتی موجود در اندونزی، زمینه ساز ایجاد خط جدیدی در روابط دو کشور شده است به شکلی که روسای محترم جمهور ایران و اندونزی شخصا پیگیر اجرائی سازی توافقات این حوزه هستند و امیدوار هستم با جدیت هر دو طرف شاهد اثرات و پیشرفت های بزرگی در امتداد منافع ملی هر دو کشور باشیم.
دهقانی افزود: استفاده از ظرفیت مراکز علمی و تحقیقاتی دو طرف و برنامه تبادل متخصصان باید با قوت پیگیری شود تا دانشمندان ایرانی و اندونزیایی به عنوان پل هایی هوشمند، ارتباط دو کشور را هم به لحاظ فناوری و نوآوری و هم از نظر اقتصاد بنیان مستحکم تر از پیش نمایند.
وی با اشاره به اینکه کمک به تقویت صلح و ثبات در منطقه و جهان و تقویت چندجانبه گرایی رویکرد مشترک جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اندونزی به شمار می آید، اضافه کرد: در این جهت از حمایت باارزش اندونزی به ویژه در دوره عضویت در شورای امنیت در حفظ برجام و همکاری سازنده دو کشور در دیگر نهادهای بین المللی تقدیر و بر عزم راسخ مردم و دولت ایران برای تقویت همکاری ها با اندونزی در حوزه های مختلف در راستای تامین منافع دو ملت تاکید می کنم.
تقویت همکاریهای دو کشور مبتنی بر اشتراکات ملت ها
رونی پراستیو یولیانتورو، سفیر جمهوری اندونزی در ایران نیز در این مراسم با اشاره به اشتراکات گسترده و عمیق فرهنگ، تاریخی و اقتصادی دو کشور ایران و اندونزی عنوان کرد: اشتراکات و روابط عمیق فرهنگی و تاریخی ایمابین ایران و اندونزی طی این سالها به مشارکتی پویا در بخش های مختلف شامل تجارت، فرهنگ، آموزش و تبادلات مردمی تبدیل گشته است.
وی با اشاره به اینکه همکاریهای دو دولت هنوز جزء مهم و اساسی روابط دو جانبه فیمابین است، افزود: بطور فعال در بحث و مذاکرات دیپلماتیک جهت حل چالش ها و راندمان از فرصتها بر پایه احترام و درک ملل تاکید کرده ایم.
یولیانتورو عنوان کرد: دیدار رییس جمهوری محترم جمهوری اسلامی ایران از اندونزی در ماه می گذشته خود گواهی بر تعهد دو کشور بر ارتقای همکاریهای دو جانبه فعلی خود به سطحی بالاتر بوده است. رهبران هر دو کشور متعهد به تقویت همکاریهای دو جانبه خصوصاً در رسته های بهداشت، علوم و فناوری هستند.
سفیر ایران در اندونزی، همکاری بین مجالس دو کشور را یکی دیگر از زمینه های تمایل همکاری دو کشور دانست و اظهار داشت: دو کشور در طول سالها در حوزه تبادل تجارب قانونی و ارتقای تعاملات در حوزه های مورد علاقه دو طرف، کارهای مفیدی انجام داده اند. همکاریهای بین مجالس دو کشور، نه فقط موجب تقویت روابط سیاسی می شود، بلکه تضمینی است که صدای مردم ما در بالاترین سطح شنیده شود.

1402/07/03
08:08:25
5.0 / 5
382
تگهای خبر: آموزش , سلامت , صنعت , متخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲
بیلیارد