یك نماینده مجلس با ایت بال مطرح كرد؛

تأثیر مهم توسعه اقتصاد دانش بنیان در خنثی سازی تحریم ها

تأثیر مهم توسعه اقتصاد دانش بنیان در خنثی سازی تحریم ها

به گزارش ایت بال، منتخب مردم کرج در مجلس اظهار داشت: با فعالیتهای دانش بنیانی جلوی بسیاری از تکانه های اقتصادی بیرونی گرفته می شود و علاوه بر تحقق ورود مردم به تولید، خنثی سازی تحریم ها هم رخ خواهد داد.



علیرضا عباسی در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن اشاره به نقش شرکتهای دانش بنیان در مشارکت مردم در اقتصاد اظهار نمود: یکی از مزیت ها و ظرفیت هایی که پس از انقلاب در کشور بوجود آمد تربیت نیروی انسانی بسیار خوبی بود که در سیستم آموزش عالی کشور رشد و تعالی پیدا کرد. ما افتخار می نماییم که از ۱۷۰ هزار دانشجو، امروز به ۴ میلیون دانشجو دست پیدا کرده ایم.
وی ضمن اشاره به این که متاسفانه ما از این ظرفیت نیروی انسانی به خوبی استفاده نکردیم، اظهار داشت: اگر ما به آمار رشد بیکاری درست نگاه نماییم مشاهده می نماییم که رشد بیکاری در کشور زیر ۱۰ درصد است. اما این رشد بیکاری در فارغ التحصیلان دانشگاهیمان بالای ۳۰ درصد است. ازاین رو ظرفیت خوبی که در این بخش بوجود آمده به درستی از آن استفاده نشده است.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: اگر ما در کشورمان یک سری منابع طبیعی و خدادادی همچون نفت را در اختیار داریم و از این منابع برای گذران امورات کشور استفاده می نماییم، ابتدا باید بدانیم این منابع سرمایه های بین نسلی بوده و باید در نسل های مختلف مورد استفاده قرار گیرند. همینطور باید بدانیم این منابع تحریم پذیر هستند ازاین رو اگر بخواهیم اقتصاد مقاومتی در کشور را پیگیری نماییم باید ظرفیت هایی که داریم را پای کار بیاوریم و از این ظرفیت ها به درستی استفاده نمائیم.
اقتصاد دانش بنیان از خام فروشی جلوگیری می کند
عباسی با اعلان اینکه باید از خام فروشی به جد پرهیز نماییم، تصریح کرد: شرکتهای دانش بنیان و اقتصاد دانش بنیان این ظرفیت را دارد که بتوانند از خام فروشی محصولات جلوگیری کرده و این محصولات را به محصولات بعدی تبدیل نموده و آنها را به ارزش افزوده برسانند.
وی ضمن اشاره به تصویب قانون جهش تولید دانش بنیان در پایان سال ۱۴۰۰ بیان نمود: این قانون بعنوان قانون مترقی و راهبردی در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید، همینطور در خلال یک سال اجرای این قانون ۴۰۰۰ شرکت دانش بنیان بوجود آمد که کافی نیست و باید آنرا ارتقا دهیم.
صادرات ۲ هزار میلیارد دلاری ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان
منتخب مردم کرج در مجلس شورای اسلامی ضمن بیان این مطلب که پیرو فعالیت ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان، توانسته ایم ۲ هزار میلیارد دلار صادرات ارزی داشته باشیم، خاطرنشان کرد: ازاین رو اگر ما بر روی توسعه اقتصاد دانش بنیان بیشتر فعالیت نماییم دو اتفاق خوب در کشور رخ خواهد داد، یک این که این فرآیند و این فعالیت برای ما ارزآوری خواهد داشت و دوم این که این فرآیند از ارزبری جلوگیری خواهد نمود.
عباسی با اعلان اینکه سابق بر این، یک سری از محصولاتی که برای کشور ارزبری داشته، به کشور وارد می شد، بیان نمود: این در حالیست که ما امروز صادر کننده این محصولات هستیم؛ ازاین رو ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان ما توانسته اند ۲ هزار میلیارد دلار تفاوت ارزی ایجاد کنند.
وی ضمن اشاره به این که ما باید برای جذب ۲ هزار میلیارد دلار ارز، مقدار زیادی نفت می فروختیم تا این منابع را کسب نماییم، اشاره کرد: ازاین رو باید اظهار داشت که شرکتهای دانش بنیان و توسعه اقتصاد دانش بنیان تحریم پذیر نبوده و می تواند به سادگی ما را به منابع ارزی برساند.
منتخب مردم کرج مجلس شورای اسلامی با اعلان اینکه شرکتهای دانش بنیان بر پایه و اساس ظرفیتهای مردمی بوجود آمده است، تصریح کرد: تک تک فارغ التحصیلان دانشگاهی ما همچون ظرفیتهای مردمی هستند که خودشان هم می توانند مجدداً ظرفیت مردمی را پای کار بیاورند، ازاین رو شاید یکی از بهترین فرایندهایی که ما می توانیم مشارکت مردم بخصوص نخبگان را در اقتصاد فراهم نماییم، توجه به اقتصاد دانش بنیان است.
صنایع بزرگ و بخش های بزرگ اقتصاد به سمت دانش بنیان شدن حرکت کنند
عباسی با اعلان اینکه اقتصاد دانش بنیان باید به معنای تمام کلمه مد نظر قرار گیرد، اظهار نمود: صنایع بزرگ و بخش های بزرگ اقتصاد هم باید به سمت دانش بنیان شدن حرکت کنند و به صورت همه جانبه به اقتصاد دانش بنیان نگاه شود. اگر ما به این سمت حرکت کرده و از ظرفیت قانونی در جهت فعالیتهای دانش بنیانی استفاده نمائیم، مطمئناً می توانیم جلوی بسیاری از تکانه های اقتصادی بیرونی را بگیریم و علاوه بر تحقق ورود مردم به تولید، خنثی سازی تحریم ها هم رخ خواهد داد.
استفاده از ظرفیت دانش بنیان ها برای رفاه مردم و اشتغال نخبگان
وی با اعلان اینکه این تکانه ها در حوزه کشاورزی، صنعت نفت و همینطور خدمات بازرگانی دیده می شود، تصریح کرد: ما می توانیم این حوزه ها را درگیر مسائل دانش بنیانی نماییم تا این تکانه ها به این حوزه ها صدمه وارد نکنند. ما باید از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان هم در جهت رفاه مردم و هم در جهت اشتغال نخبگان به درستی استفاده نمائیم. توجه و تمرکز به اقتصاد دانش بنیان می تواند در خنثی سازی تحریم ها گامی موثر بوده و این مسائل را برطرف کند.
به جای پشتیبانی از وارداتچیان به دانش بنیان ها بها دهیم
این نماینده مجلس با اعلان اینکه همه دستگاه ها باید پای کار مسائل و موضوعات دانش بنیانی بیایند، اظهار داشت: هر مجموعه ای با هر ظرفیتی باید پای کار بیاید، بعنوان مثال تسهیلات بخش بانکی باید به فعالیتهای دانش بنیانی تزریق شود و اگر این مهم صورت نگیرد، فعالیتهای دانش بنیانی جان نمی گیرند.
دولت دانش بنیان ها را رقیب خود نداند
وی اضافه کرد: همینطور دولت اگر خویش را بعنوان رقیب شرکتهای دانش بنیان بداند و از وارداتچیان حمایت کند، مطمئناً متحمل صدمه های زیادی در قسمت های دانش بنیانی خواهیم شد. ازاین رو باید فعالیتهای دانش بنیانی را به کار گرفته و از این ظرفیت ها به درستی استفاده نمائیم چون که این مهم می تواند در تحقق شعار سال یعنی جهش تولید با مشارکت مردم امر موثری باشد. یکی از زوایایی که باید در تحقق شعار سال به آن دقت کنیم توجه به توسعه اقتصاد دانش بنیان در کشور است.


منبع:

1403/03/12
23:28:54
5.0 / 5
312
تگهای خبر: آموزش , تیم , خدمات , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴
بیلیارد