در قالب یك طرح كلان محقق می شود؛
صرفه جویی ارزی 10 تا 15 میلیون یورویی با قیچی جراحی دوقطبی بومی
به گزارش ایت بال، یک شرکت دانش بنیان ایرانی موفق به تولید و بومی سازی قیچی جراحی دوقطبی (هندپیس انسداد عروق) شده است که سالانه حدود سالانه ۱۰ تا ۱۵ میلیون یورو ارزآوری دارند.
به گزارش ایت بال به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، این وسیله در جراحی کار را هم برای پزشک و هم برای بیمار راحتتر می کند. برای پزشک از این باب که تجمیع چند وسیله پزشکی است و برای بیمار از این جهت که احتیاجی به بخیه ندارد و زمان بیهوشی بشدت کاسته می شود.
عبدالرضا اسرار، مدیرعامل شرکت فناوری نوین سلامت اردیبهشت در مورد زمینه کاری این شرکت اظهار داشت: شرکت فناوری نوین سلامت اردیبهشت انجام دو طرح کلان ملی را در دستور کار خود دارد؛ نخست، طرح کلان آندوسکوپی انعطاف پذیر بود که ۱۳۹۹ شروع شد و ۱۴۰۱ به اتمام رسید. دوم، طرح هند پیس انسداد عروق است که ۱۴۰۱ آغاز شد و هم اکنون مراحل پایانی خویش را می گذراند و بالای ۹۵ درصد پیشرفت داشته است.
وی افزود: در طرح کلان قیچی جراحی دو قطبی، نمونه سازی ها به اتمام رسیده است. خیلی از تست ها انجام و حدودا تمامی استانداردهای انجام شده است و بزودی مجوز نهایی را دریافت خواهیم کرد.
مدیرعامل شرکت فناوری نوین سلامت اردیبهشت در توضیح کاربست طرح های کلان این شرکت اضافه کرد: طرح های ما در حوزه تجهیزات پزشکی قرار می گیرد. حقیقت اینست که آینده تمامی جراحی ها به سمت آندوسکوپی انعطاف پذیر درحال حرکت است. در این شیوه، پایین ترین میزان صدمه به بدن را شاهد می باشیم و تلاش بر اینست که تا جایی که امکان دارد انجام امور جراحی، تشخیصی و نمونه برداری، از راه مجاری طبیعی بدن یا از راه ایجاد شکاف های کوچک روی پوست انجام بگیرد.
اسرار افزود: هند پیس های انسداد عروق، وسیله ای است که در جراحی کار را هم برای پزشک و هم برای بیمار راحتتر می کند. برای پزشک از این باب که تجمیع چند وسیله پزشکی است و برخی از عمل های جراحی که گاها سه ساعت زمان می برد را به ۲۰ دقیقه می کاهد. مزیت این محصول برای بیمار هم اینست که دیگر احتیاجی به بخیه ندارد و زمان بیهوشی بشدت کاسته می شود.
وی با اشاره به اینکه یک طرح زمانی به صفت کلان ملی متصف می شود که High Tech باشد، اضافه کرد: از دیگر مولفه های طرح کلان شدن برخورداری از صرفه جویی ارزی بالا است. برای مثال؛ همه طرح های کلان ما در شرکت فن آوری نوین سلامت اردیبهشت، سالانه ۱۰ تا ۱۵ میلیون یورو ارزآوری دارند. عرضه خدمات بعد از فروش باکیفیت هم از دیگر مولفه ها است این در شرایطی است که ما هم اکنون در قسمت تجهیزات پزشکی و آندوسکوپی ها خدمات بعد از فروش ضعیفی داریم و با هزینه های بسیار بالا و زمان بر عرضه می شود.
وی افزود: وقتی دانش این محصولات بومی شود طبیعتا با هزینه ها و زمان کمتر قابل عرضه است و برای قشر تحصیلکرده ایجاد اشتغال می کند.
مدیرعامل شرکت فناوری نوین سلامت اردیبهشت در مورد تعداد افراد شاغل در این دو طرح کلان اظهار داشت: هم اکنون به صورت رسمی ۳۰ نفر و به صورت غیر مستقیم حدود ۴۰ نفر در گیر این دو پروژه هستند. با مجوز گرفتن طرح کلان دوم و در واقع اتمام آن و رفتن در فاز صنعتی این تعداد به دو برابر افزایش پیدا خواهد نمود.
وی با اشاره به اینکه ما سالانه ظرفیت تولید ۲۰۰ دستگاه اندوسکوپی انعطاف پذیر در انواع مختلف را داریم، خاطرنشان کرد: مطابق با برنامه ریزی های انجام شده در صورت دریافت مجوز و جذب سرمایه در فاز اول سالانه تولید حداقل ۱۰ هزار هندپیس انسداد عروق و بسته به نیاز چیزی حدود ۲۰۰ تا ۵۰۰ ژنراتور که بخشی از آن دستگاه است را در برنامه کاری خود داریم.
اسرار افزود: در فاز دوم برآورد ما اینست که ظرفیت تولیدمان را به نیاز کشور نزدیک نماییم. هم اکنون، نیاز کشور به این هند پیس ها بیشتر از ۵۰ هزار عدد در سال است که در تلاش هستیم تا ظرفیت خویش را به این میزان برسانیم.
وی در نهایت در مورد وضعیت صادرات این محصولات تصریح کرد: طبیعتا برنامه صادرات برای هر دو محصول را هم در دستور کار داریم، ولی به جهت اینکه بحث جا افتاده تر جلو برود، طبیعتا ترجیح می دهیم که نخست نیازهای داخلی پوشش داده شود، تمام انتقادات و پیشنهادها که به بهبود عملکرد این دستگاه کمک می نماید گرفته شود و در نهایت وارد فاز صادرات شویم.
منبع: ایت بال
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب