ضد آفتاب کیفیت برنج را بهبود می دهد
ایت بال: پژوهشگران متوجه شده اند اسپری کردن یکی از مواد موجود در ضد آفتاب روی برنج، آنرا در مقابل گرما مقاوم تر می کند و کیفیت مواد مغذی آنرا بهبود می بخشد.
به گزارش ایت بال به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، برنج خوراک اصلی میلیاردها انسان روی زمین است اما کشت آن به سبب تغییرات آب وهوایی گرفتار چالش شده است. افزایش دما و موج های گرمایی روی محصول سالانه آن تاثیر گذاشته است. بدین سبب پژوهشگران بدنبال روشی بودند تا گیاه برنج را در مقابل شرایط نامساعد مقاوم تر کنند. تعدادی از محققان در دانشگاه نانکای چین یک راهکار جالب یافته اند. آنها متوجه شدند اسپری کردن نانوذرات اکسید روی به گیاهان برنج قابلیت آنها برای مقاومت در مقابل گرما را بیشتر می کند. در مطالعه آنها آمده است: ما نشان دادیم محلول پاشی نانوذرات اکسید روی(ZnO NP) به میزان قابل توجهی محصول این دانه و کیفیت مواد مغذی آن طی بازه های وقوع موج گرما را ارتقا می دهد. موج گرما یک تهدید جدید برای تولید برنج است و خسارت زیادی به محصول می زند و حتی گاهی آنرا بطور کامل از بین می برد. اما مطالعه اخیر نشان میدهد محلول پاشی نانو ذرات اکسید روی روشی بهتر از انتقال روی به گیاهان است برای اینکه این ذرات می توانند به حفره های داخل برگ های گیاه نفوذ کنند. جالب آنکه نانوذرات روی یکی از موادی هستند که بطور معمول در ضد آفتاب ها به کار می روند. طی پژوهش پژوهشگران گیاهان برنج را در معرض موج گرمای شبیه سازی شده، قرار دادند. محققان برای شبیه سازی گرمای شدید هوا، گیاهان را به مدت ۶ روز در معرض موج گرمای ۳۷ درجه سانتیگراد قرار دادند. پژوهشگران برای انتقال کارآمد روی به گیاهان از نانوذراتی استفاده کردند که قطر آنها از ۱۰۰ نانومتر کمتر است. محلول روی نیمی از گیاهان اسپری شد و نیم دیگر فقط آب دریافت نمودند. هنگام برداشت پژوهشگران متوجه شدند محصول گیاه برنجی که محلول نانوذرات اکسید روی را دریافت کرد، ۲۲.۱ درصد بیش از محصول گروه کنترل بود که فقط به آبیاری شده بود. همین طور تحقیقات بیشتر نشان داد این نوع برنج مواد مغذی بیشتری نیز داشتند.
منبع: ایت بال
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب