رقابت کباب پزهای خورشیدی در دانشگاه شهید بهشتی

رقابت کباب پزهای خورشیدی در دانشگاه شهید بهشتی

به گزارش ایت بال، در مرکز پژوهشی انرژی دانشگاه شهیدبهشتی، مسابقه ای متفاوت برگزار شد جایی که سه تیم از دانشجویان در رقابتی نوآورانه با استفاده از کباب پزهای خورشیدی مهارت های خویش را به چالش کشیدند.



به گزارش ایت بال به نقل از دانشگاه شهید بهشتی، این مسابقه با هدف ارتقای آگاهی در رابطه با انرژی های تجدیدپذیر و نمایش کاربردهای عملی فناوری خورشیدی برگزار گردید. هر تیم با طراحی و ساخت کباب پز خورشیدی اختصاصی خود، کوشش کرد تلفیقی از خلاقیت، کارآمدی و سرعت را برای پخت کامل و بهینه غذا به نمایش بگذارد.
گرمای رقابت و نور خورشید در کنار شور و شوق شرکت کنندگان، فضایی پرانرژی و الهام بخش ایجاد کرد.
این رویداد نشان داد که نوآوری در انرژی های تجدیدپذیر می تواند راهکاری برای مشکلات زیست محیطی باشد، و در سرمای فصل پاییز هم از نورخورشید بعنوان کباب پز استفاده نمود. مسابقه کباب پز خورشیدی، تنها یک شروع برای مسیر بلند فناوری های سبز است که مرکز پژوهشی انرژی دانشگاه شهید بهشتی در پیش گرفته و انتظار می رود چنین رویدادهایی به صورت مستمر برگزار گردد.
سپهر لازمی، علی مظفری و علیرضا قدیری در گروه گونش سولار توانستند با الهام از نیروگاه های خورشیدی سهموی و با پشت سر گذاشتن چالش هایی همچون تهیه وکیوم تیوب و طراحی اولیه کباب پز با نرم افزار شبیه ساز solid works و با پشتیبانی شرکت سولارکاران زرین هنرمند توانستند کباب پز خورشیدی خویش را سازند.
علی آبشاهی پور، یاسمن نجفی زاده، آیدین رنجبر و مرتضی مناجاتی در گروه بعدی با پشتیبانی شرکت پایدار انرژی بیهق توانستند اجاقی طراحی نمایند که می تواند نور خورشید را با استفاده از بازتابنده های سهموی متمرکز کرده و حرارت کافی برای پخت کباب تولید نماید. آزمایش های انجام شده این گروه نشان داد که این سیستم می تواند دماهای بیش از۱۴۰درجه سانتی گراد را در مدت زمان کوتاهی فراهم آورد، که برای پخت مناسب می باشد.
گروه سوم صالح گوهریان، مائده محامی، محمد مهدی اصغری و پرنیان ذوقی به پشتیبانی شرکت اینوونت با طراحی و ساخت بازتاب کننده های سهموی نور خورشید را در یک نقطه که به آن نقطه کانونی گفته می شود متمرکز کردند و با قرار دادن غذا در این نقطه کانونی، انرژی حرارتی متمرکز شده و فرایند پخت غذا را انجام دادند و تلاش کردند عملکرد بهینه و زمان پخت کوتاه تر را با استفاده از بشقابک سهموی ثابت، لوله خلا و BoPET به نمایش گذارند.


منبع:

1403/10/02
10:48:27
5.0 / 5
12
تگهای خبر: تیم , رقابت , سیستم , طراحی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵
بیلیارد