یك استاد دانشگاه برای توجه و توسعه ورزش عمومی در كشور مطرح كرد

پیشنهاد نامگذاری یك سال بعنوان سال ورزش همگانی

پیشنهاد نامگذاری یك سال بعنوان سال ورزش همگانی

به گزارش ایت بال عضو هیات علمی دانشكده تربیت بدنی رازی كرمانشاه اعتقاد دارد كه اولویت وزارت ورزش، ورزش های قهرمانی و حرفه ای است و بیشترین سهم بوجه وزارت ورزش صرف ورزش حرفه ای می شود و خیلی كمتر به ورزش همگانی توجه می شود.


حسین عیدی درباره جایگاه ورزش همگانی در كشور و ضرورت توجه به توسعه این ورزش به خبرنگار ایسنا اظهار داشت: می توانیم ورزش را بر مبنای جایگاه آن در جوامع دسته بندی نماییم كه این دسته بندی شامل ورزش آموزشی و پرورشی است، این همان ورزشی است كه در مدارس تدریس و اجرا می شود. دسته ی بعدی ورزش های قهرمانی و مدال آور مانند فوتبال، والیبال و … است و بخش مهم دیگر این شاخه ورزش همگانی است. ورزش همگانی، ورزشی است كه باید تمام افراد جامعه بتوانند با سهولت به آن دسترسی داشته باشند.
او درباره ی اهمیت ورزش همگانی اظهار داشت: ورزش همگانی رویكرد سلامت محور دارد و سبب جلوگیری از بیماری ها می شود و در مورد سلامت جامعه خیلی مؤثر است. البته اثرات بسیار مثبت دیگری هم دارد بعنوان مثال سبب پیشگیری از صدمه های اجتماعی می شود و بدین سبب افراد جامعه باهم تعامل بهتری پیدا خواهند كرد و سبب دوستی و آرامش در سطح جامعه می شود.
عضو هیأت علمی دانشكده تربیت بدنی رازی كرمانشاه در مورد زیرساخت های لازم برای ورزش همگانی اظهار داشت: در تمام دنیا شهرداری ها هستند كه مسئول توسعه زیر ساخت های ورزش همگانی و اوقات فراغت هستند و موظف اند تا امكانات را برای افراد جامعه فراهم نمایند اما این چرخه در ایران به گونه ی دیگری است. در ایران تمام دستگاه ها و ارگان ها برای خود امكانات ورزشی خصوصی دارند و فقط اعضای آن ارگان قادر به استفاده از آن هستند. بعنوان مثال در دانشگاه ها امكانات خوبی برای ورزش مدارند اما فقط دانشجویان می توانند از آن استفاده كنند.
او اضافه كرد: هر بخش و ارگان به صورت موازی برای خود كار می كند كه این به هیچ عنوان خوب نیست و تنها دسترسی مردم به وسایل ورزش همگانی پارك ها است. مردم عادی اگر بخواهند به غیر از رفتن به پارك ها، ورزش كنند باید مكان های خصوصی را انتخاب كنند كه این با هزینه های بالایی همراه خواهد بود و عموم جامعه توان استفاده از مكان های خصوصی را ندارند.
عیدی تصریح كرد: دولت باید برای كاهش هزینه های ورزش در اماكن خصوصی یارانه اختصاص دهد كه این یارانه سبب كاهش هزینه های سنگین ورزش در اماكن خصوصی شود.
عضو هیأت علمی دانشكده تربیت بدنی رازی كرمانشاه در مورد نپرداختن مردم به ورزش همگانی هم اظهار داشت: متأسفانه به علت مشكل اقتصادی و روانی در جامعه و تخصیص ندادن بودجه مناسب به این امر مهم بهانه ای شده است كه مردم ورزش نكنند. یك عامل دیگر رسانه ها هستند كه ورزش های همگانی را پوشش نمی دهند و رسانه ها هم در این زمینه ضعیف عمل كرده اند و چون در رسانه ها كمتر به ورزش همگانی پرداخته، دولتمردان ما هم به آن كم تر اهمیت می دهند بعنوان مثال پوشش خبری یك مسابقه فوتبال بیشتر تماشاگر دارد تا پیاده روی همگانی.
عیدی اظهار داشت: وزارت ورزش كارهای بسیار زیادی درمورد توسعه ورزش همگانی كرده كه یكی از آن ایجاد تعامل بین دستگاه های مربوطه است و اگر تمام دستگاه ها با كمك هم كار كنند خیلی می تواند در توسعه ورزش همگانی مؤثر باشد و هرچه تعامل بیشتر باشد بالطبع امكانات با سهولت بیشتری خدمت عموم جامعه قرار می گیرد.
او تصریح كرد: به اعتقاد من باید یك سال به نام ورزش همگانی نام گذاری شود تا تمام دستگاه ها در تكاپوی و رشد این مهم سهیم شوند. معتقدم كه هیچ اشكالی ندارد كه این اتفاق خیلی زود بیفتد. تنها در این صورت است كه شاید بتوان عزم ملی را برای توسعه ورزش همگانی بسیج كرد.



1397/12/22
17:31:05
5.0 / 5
4478
تگهای خبر: آموزش , بیماری , سلامت , فوتبال
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
بیلیارد