انتقاد یك استاد دانشگاه از كم كاری فرهنگی در توسعه ورزش همگانی

انتقاد یك استاد دانشگاه از كم كاری فرهنگی در توسعه ورزش همگانی

به گزارش ایت بال عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس با تاكید بر اولویت دادن به فرهنگ سازی در ورزش همگانی، اعتقاد دارد كه توسعه ورزش همگانی در رشد جامعه در زمینه های مختلف موثر خواهد بود.


حمید آقا علی نژاد در گفتگو با ایسنا اضافه كرد: اهمیت توسعه ورزش همگانی را می توان در چندین بعد بررسی كرد. یكی از ابعاد مهم آن سلامت جامعه و افراد آن است. زمانی كه مردم جامعه سالم باشند هزینه های درمان كاسته می شود و همین كاهش هزینه ها سبب بهبود اقتصاد كشور و كمك به آن می شود، علاوه بر این زمانی كه افراد جامعه سالم باشند كشور منبع نیروی انسانی سالم دارد كه این نیروی انسانی می تواند به رشد جامعه بپردازد.
وی درباره زیرساخت های صورت گرفته در ورزش همگانی اظهار داشت: ورزش همگانی زمانی محقق می شود كه ما زیر ساخت های درست داشته باشیم. از كودك گرفته تا یك كهن سال بتوانند ورزش كند و ما هنوز به توسعه زیرساخت ها نسبت به كشورهای پیشرفته خیلی فاصله داریم بعنوان مثال پارك ها یكی از زیر ساخت ها می باشد و افراد جامعه چه خانم ها و چه آقایان باید بتوانند با حداقل امكانات و بیشترین امنیت ورزش كنند.
وی ادامه داد: زیر ساخت ها می تواند به ورزش همگانی كمك شایانی كند. ما امروزه برای آقایان گرفتار كمبود وسایل ورزشی و برای خانم ها هم با محدودیت زیادی روبرو می باشیم. فضای ورزشی خصوصی هم كه هزینه ی بالایی دارد و بخش زیادی از جامعه توان پرداخت آنرا ندارد و نمی توانند در فضای خصوصی هم ورزش كنند پس باید زیرساخت ها به گونه ای باشد كه بتوان به راحتی وبا هزینه كم به آن دسترسی داشت.
وی با اشاره به اینكه "شهرداری ها می توانند كمك قابل توجهی كنند" اضافه كرد: اگر انصاف داشته باشیم كارهای زیادی شده ولی چون ما فاصله بسیاری با وضع مطلوب داریم هنوز هم مشكلات وجود دارد و جوابگو نیاز مردم نیست. سازمان های ورزشی، فدراسیون ها، اداره كل تربیت بدنی و وزارت ورزش هم می توانند به توسعه زیر ساخت ها كمك كنند.
وی ادامه داد: از همه مهم تر در بخش توسعه ورزش همگانی می توان به سازمان های خصوصی اشاره نمود كه این سازمان ها باید امكانات ورزشی را ارزان قیمت در خدمت مردم قرار دهند ولی متأسفانه فاصله ی ما با استانداردهای جهانی خیلی زیاد است.
آقاعلی نژاد اظهار داشت: چاقی فوق العاده وحشتناك در جامعه و حتی در دبستان ها وجود دارد و متأسفانه این آمار روز به روز افزوده می شود كه این سبب بیماری های زیاد و در رابطه با چاقی شده است كه باید آنرا خیلی جدی گرفت.
آقا علی نژاد درباره ی فرهنگ ورزش همگانی اظهار داشت: فرهنگ ورزش بین افراد جامعه جا نیفتاده است و همگی بهانه ی نداشتن وقت را می آوردند. ورزش باید جزئی از زندگی باشد مانند غذا و آب خوردن ولی دید مردم نسبت به آن بعنوان جز جدانشدنی از زندگی نیست و باید به گونه ای فرهنگ سازی و دانش افزایی شود كه اهمیت آن از سن كودكی تا كهن سالی برای مردم موضوعی روشن باشد و بعد می توان فكر زیر ساخت ها بود.
وی ادامه داد: باید از كشورهایی مثل فنلاند كه شاخص توسعه ورزش همگانی است الگو بردای كرد كه به ازای هر فرد جامعه چه مقدار فضای ورزشی دارند و كدام بخش های جامعه فعال تر هستند.
وی در آخر تصریح كرد: اول فرهنگ سازی باید صورت پذیرد و بعد فكر توسعه زیرساخت ها باشیم و متأسفانه ما در زمینه فرهنگ سازی هیچ كاری نكردیم بعنوان مثال صدا و سیمای ما چه مقدار تبلیغ مواد خوراكی مضر مثل چیپس، پفك و … می كند و در مقابل چه مقدار مردم را به ورزش تشویق می كند؟ معتقدم كه صدا و سیما و رادیو ما كه یك وسیله مناسب برای فرهنگ سازی هستند در این كار كوتاهی كردند همانطور كه بخش های موظف به تشویق مردم و كار فرهنگ سازی اهمیت كمی به این مورد مهم و جدی می دهند.



1397/12/24
00:22:00
5.0 / 5
4487
تگهای خبر: استاندارد , بیماری , سلامت , ورزش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
بیلیارد