رییس فدراسیون پزشكی ورزشی در گفت وگو با ایت بال مطرح كرد

۱۰ آگهی به مصرف كنندگان مكمل ها و مواد غذایی نیروزا

۱۰ آگهی به مصرف كنندگان مكمل ها و مواد غذایی نیروزا

به گزارش ایت بال رئیس فدراسیون پزشكی ورزشی با تاكید بر اهمیت مصرف مكمل ها و مواد غذایی نیروزا توسط ورزشكاران، اظهار نمود: هشدارهای مختلفی در این رابطه وجود دارد كه باید به آنها توجه جدی داشت.


به گزارش ایت بال به نقل از ایسنا، غلامرضا نوروزی با اشاره به اینكه مكمل غذایی ورزشــی، ماده ای برای رفع نیازهای غذایی و طبیعی ورزشكار یا جبران كمبود بعضی مواد مغذی بدن ورزشكار مانند آهن، مایعات، ویتامین ها و... است، اظهار داشت: نخستین هدف از مصرف مكمل غذایی رفع نیازهای بدن است كه در سایه آن عملكرد ورزشكار نیز بهبود می یابد و ماده غذایی نیروزا نیز غذاها و اجزایی از آنها است كه توان شخص را در انجام كار یا اجرای مهارت بالا می برد كه می توان به كراتین، كارنیتین، بیكربنات و... اشاره نمود.
وی به دسته بندی مكمل ها به چهار دسته اشاره نمود و اظهار داشت: گروه اول مكمل های غذایی بعنوان منابع مفید برای تامین انرژی و عملكرد ورزشكار هستند. گروه دوم منابعی هستند كه تاثیر عملی روی عملكرد می گذارند اما به بررسی علمی بیشتری نیاز دارند. گروه سوم منابع فاقد آثار مفید و اثبات شده روی عملكرد و سلامت كه شامل بیشتر مكمل ها است، می شوند و نیز گروه چهارم منابعی است كه توسط كمیته WADA و IOC ممنوع شده اند و دوپینگ به شمار می آیند.
رئیس فدراسیون پزشكی ورزشی با اشاره به اینكه در بیشتر مكمل ها خواص ادعا شده وجود ندارند و برخی تولیدكنندگان از ساده لوحی مصرف كننده در این مورد بهره برده و با وجود قیمت های بالای این مكمل ها آنها را می فروشند، اظهار نمود: نكته اینجاست كه ورزشكاران باید در مورد احتمال آلودگی انواع مكمل ها به مواد ممنوعه فهرست وادا (یك مورد از هر چهار مورد) آگاه باشند و از مصرف برندهای ناشناخته و بدون مشورت با مسئولان تیم خود باید اجتناب كنند و در صورت مثبت شدن تست دوپینگ هر ورزشكار، مسئول مستقیم مصرف مكمل یا دارو شخص خود ورزشكار خواهد بود.
نوروزی اضافه كرد: در مورد مصرف مكمل ها باید حتما به موارد مختلفی توجه داشت؛ ابتدا اینكه حتما برچسب روی مكمل های غذایی و مواد تشكیل دهنده آنرا بخوانید و در عین حال باید بدانید كه هیچ تضمینی برای خلوص و توانایی مكمل ها وجود ندارد، بدین سبب باید در مصرف آنها احتیاط كرد.
وی با اشاره به اینكه از دیگر مواردی كه باید به آن توجه داشت خودداری از مصرف برندهای ناشناخته به خصوص در زمان مسابقات جهانی است و ادعای طبیعی بودن مكمل توسط سازنده به معنای ایمن بودن آن نیست، بیان كرد: حتما باید مراقب مواد ممنوعه (آفدرین، آندرستن دیون و...) در مكمل ها باشید و به عوارض مكمل ها قبل از مصرف توجه كنید.
رئیس فدراسیون پزشكی ورزشی همین طور اظهار داشت: اطلاعات فردی خودرا درباب انواع مكمل ها، لیست به روز شده آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ (WADA) و تعریف دوپینگ روزآمد كنید و از افراد متخصص در این زمینه كمك بگیرید و حتما درباب چگونگی مصرف و دیگر موارد لازمه با پزشك مشورت كنید. مكان توزیع و فروش مكمل ها، داروخانه ها هستند، پس حتما با دستور پزشك ورزشی یا متخصص تغذیه، از داروخانه مكمل ها را تهیه كنید و وجود مكمل و دارو در داروخانه، به مدلول عاری بودن آن از مواد ممنوعه «دوپینگ» نیست، بدین سبب ورزشكاران حرفه ای و ملی حتما در مورد مصرف هر دارو یا مكمل با پزشك ورزشی و مسئول پزشكی تیم خود مشورت كنند.




منبع:

1398/08/25
01:50:17
5.0 / 5
4217
تگهای خبر: تغذیه , تیم , سلامت , شنا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۲
بیلیارد