استاد فیزیولوژی دانشگاه خوارزمی عنوان كرد

جامعه ایرانی چاقی و اضافه وزن را نامناسب نمی داند!

جامعه ایرانی چاقی و اضافه وزن را نامناسب نمی داند!

به گزارش ایت بال استاد فیزیولوژی دانشگاه خوارزمی با تاكید بر این كه جامعه ایرانی اضافه وزن و چاقی مقوله نامناسبی نمی پندارد، اظهار داشت: تا زمانی كه به این مسئله بعنوان یك نارسایی نگاه نشود و دستگاه های مختلف در كنار مردم آنرا بعنوان یك اولویت تعریف نكنند بهبود وضعیت جسمانی و فعالیت بدنی رقم نخواهد خورد.



حمید رجبی در گفتگو با ایسنا، در ارتباط با مقوله كم تحركی و فقر حركتی در بین مردم ایران در رده های سنی مختلف، اظهار نمود: رابطه معناداری در ارتباط با طول عمر كیفی زندگی یا كیفیت زندگی افراد یا ظرفیت فعالیت جسمانی آنها وجود دارد و افرادی كه ظرفیت جسمانی بالاتری دارند به همان انداز طول عمر بیشتری خواهند داشت و این به معنای تندرستی بیشتر است.
وی افزود: بطور حتم دوران كودكی بعنوان سنین طلایی افراد به منظور آغاز فعالیتهای بدنی مطرح است و افرادی كه در سنین پایین تر آغاز به فعالیت بدنی می كنند نسبت به افرادی كه دیرتر در عرصه ورزش ورود پیدا می كنند وضعیت جسمانی بهتری دارند.
استاد فیزیولوژی ورزشی دانشگاه خوارزمی با اشاره به این كه متاسفانه چه در سنین پایین بعنوان سنین رشد و چه در سنین بالا بعنوان سنین سالمندی شرایط مناسبی در زمینه فعالیت بدنی وجود ندارد و حاكی از فقر حركتی در تمامی سنین جامعه ایرانی است، بیان كرد: پرداختن به فعالیت بدنی به مسائل عدیده ای همچون باورهای اجتماعی، آموزش، امكانات و مسائل اقتصادی مربوط است و حركت یك از آنها سهم متفاوتی در میزان فعالیت بدنی افراد دارد.
رجبی افزود: در یك دهه گذشته حدود هفت الی هشت درصد كودكان ایرانی چاق بودند اما متاسفانه هم اكنون این آمار از ۱۰ درصد عبور كرده و در مناطق مختلف تهران و هم كل كشور شامل مناطق شهری و روستایی متفاوت می باشد. این مسئله نشان دهنده تغییرات در یك دهه گذشته است و درصد كودكان دارای اضافه وزن و چاق از عدد ۱۰ عبور كرده است.
مشاور علمی پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی با تاكید بر این كه هرچند در زمینه تناسب اندام خانم ها نسبت به سالیان پیش از شرایط بهتری برخوردار شده اند و بخش مهم این اتفاق ناشی از رژیم های غذایی و توجه به ظاهر است، تصریح كرد: این مسئله ربطی به افزایش فعالیت بدنی ندارد هرچند كه وضعیت نسبت به قبل بهتر شده است اما متاسفانه در حوزه فقر حركتی و میزان فعالیت بدنی كماكان شاهد چالش های اساسی هستیم و در مجموع مردم ایران از فقر حركتی و اضافه وزن رنج می برند.
وی با اشاره به این كه اتفاقات مثبتی در حوزه ایجاد امكانات ورزشی بخصوص در كلان شهرها رخ داده است، اظهار داشت: اقدامات شایسته ای در حوزه ورزش همگانی در سطح كلانشهرها رخ داده است و باید همین نگاه در شهرها و مناطق كوچك تر هم مدنظر قرار گیرد. خوشبختانه هم اكنون شاهد ایجاد امكانات ورزشی در بوستان های مختلف سطح شهر هستیم اما نكته قابل تاملی كه باید به آن توجه داشت این است كه آگاهی لازم نسبت به تمرینات ورزشی وجود ندارد.
رجبی افزود: ورزش كردن صرفا به معنای راه رفتن نیست و باید دانش ورزش كردن هم به مردم آموخته شود. باید در كنار ایجاد سخت افزار به مسائل آموزشی هم دقت كنیم و علاوه بر راه های مختلفی كه برای تعلیم افراد مختلف به منظور ورزش در فضاهای باز وجود دارد در نظر گرفتن كارشناسان ورزشی و یا ایجاد اتاق سلامت در این اماكن بعنوان یك نیاز تلقی می شود و مردم باید بتوانند هر زمان از روز كه برای ورزش رجوع می كنند از چنین امكاناتی بهره مند شوند.
وی با اشاره به وجود مربیان و معلمان تربیت بدنی در كشور، اظهار نمود: این مسئله باید از جانب وزارت ورزش و جوانان، وزارت آموزش و پرورش و شهرداری ها مدنظر قرار گیرد و اینگونه بتوانیم از ظرفیت معلمان و مربیان ورزشی به نحو مطلوب بهره مند شویم.
مشاور علمی پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی افزود: كشورهای توسعه یافته دنیا از این مرحله عبور كرده اند و در مورد چگونگی فعالیت بدنی بهتر صحبت می كنند، متاسفانه هنوز در كشور ما به این سطح نرسیده ایم و در ابتدای مسیر قرار داریم. برای یكسری از فعالیتهای بدنی حتی ابزار خاصی نیاز نیست و صرفا به آگاهی و دانش نیاز داریم تا افراد بسته به سن و شرایط خود فعالیت بدنی مناسب را در دستور كار قرار دهند.
رجبی با تاكید بر این كه نگاه جامعه به وضعیت بدنی مسئله مهمی است كه باید به آن توجه كرد، اظهار داشت: باید آموزش های لازم از سنین پایه مدنظر قرار گیرد و با عنایت به این كه در جامعه ما افراد تصویر درستی از وضعیت جسمانی خود ندارند و قبول نمی كنند دارای اضافه وزن هستند باید در این حوزه به آنها آموزش داد تا به درك بهتری از وضعیت خود برسند و برای بهتر شدن وضعیت جسمانی خود تلاش كنند.
وی افزود: متاسفانه در جامعه ما اگر یك فرد اضافه وزن داشته باشد سرزنش نمی گردد و باور اجتماعی بگونه ای است كه اضافه وزن و چاقی مقوله نامناسبی نیست. باید به چاقی بعنوان یك نارسایی توجه كرد و وظیفه وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، وزارت بهداشت، شهرداری ها، اصحاب رسانه و عموم مردم است كه به بهبود وضعیت جسمانی و فعالیت بدنی بعنوان یك اولویت توجه نمایند.



1398/09/13
23:50:56
5.0 / 5
4434
تگهای خبر: آموزش , تیم , سلامت , شنا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
بیلیارد