مسئول بهداشت و ایمنی فدراسیون پزشكی ورزشی:

افراد دارای علایم كرونا حق ورزش ندارند

افراد دارای علایم كرونا حق ورزش ندارند

ایت بال: مسئول واحد بهداشت و ایمنی فدراسیون پزشكی ورزشی با اشاره به اینكه ورزش و برنامه غذایی مناسب در خط مقدم پیشگیری و جلوگیری از عفونت قرار دارند، در مورد نحوه ورزش كردن برای افرادی كه سیستم ایمنی بدنی ضعیف و بیماری های زمینه ای دارند، توضیح داد.



به گزارش ایت بال به نقل از ایسنا، ساناز كبیری، مسئول بهداشت و ایمنی فدراسیون پزشكی ورزشی در رابطه با اینكه با انتشار ویروس كرونا، ۵۲۰۰ مكان ورزشی با تعطیلی روبرو شده است و ضرورت انجام فعالیت بدنی و ورزش در چنین مقطع زمانی چقدر است، اظهار نمود: پیش گیری از شیوع ویروس كرونا در این مقطع زمانی از هر مساله دیگری مهم تر است و باید در چنین وضعیتی به فعالیت فیزیكی توجه جدی داشت كه در كنار تغذیه مناسب از اهمیت بسیار بالایی برخوردارست.

تقسیم بندی افراد به ۲ دسته دارای بیماری زمینه ای و سالم

وی افزود: در این راستا افراد را به دو دسته تقسیم می كنیم؛ آنهایی كه هیچ بیماری زمینه ای نداشته و ندارند و از قبل ورزش كرده و هم اكنون نیز قصد دارند ورزش را ادامه دهند و آنهایی كه دارای علایم و عفونت در دستگاه تنفسی هستند.

ورزش كردن مشروط افراد سالم

مسئول واحد بهداشت و ایمنی فدراسیون پزشكی ورزشی با اشاره به دسته اول، عنوان كرد: ورزش كردن این دسته از افراد با رعایت نكات بهداشتی و دستورالعمل های صادر شده درباب پیش گیری از شیوع ویروس كرونا ایرادی ندارد اما باید به تهویه هوا، ضدعفونی تجهیزات، رعایت فاصله دو متری با دیگر ورزشكاران، پرهیز از ورزش شدید و طولانی مدت توجه داشته باشند و در این برهه زمانی مصرف مایعات را افزایش داده و به علایم آگهی دهنده توجه داشته و اگر گرفتار تنگی نفس، درد عضلانی، ضعف بدن و درد در ناحیه قفسه سینه شدند ورزش را رها كرده و به پزشك مراجعه كنند.

نحوه ورزش برای افراد با علایم زمینه ای

كبیری در مورد آنهایی كه بیماری زمینه ای دارند و با عفونت در ناحیه دستگاه تنفسی دست و پنجه نرم می كنند، اظهار داشت: پرسش این است كه آیا این دسته از افراد نیز می توانند ورزش خودرا ادامه دهند؟ قرار نیست هر عفونتی در دستگاه تنفسی ویروس كرونا محسوب شود. برخی افراد علائمی مانند آبریزش بینی و گلودرد مختصر دارند و تب دار نیستند اما افرادی نیز علایم جدی و تب دارند، سرفه می كنند و درد و ضعف عضلانی نیز دارند.

میزان ورزش افراد با علایم مختصر آگهی دهنده

وی اضافه كرد: آنهایی كه علایم مختصر دارند به شرط رعایت بهداشت فردی و پیروی از دستورالعمل های صادره می تواند به صورت خفیف و متوسط به میزان كمتر از ۵۰ درصد ورزش كردن در دوره های قبلی ورزش كنند و به طور قطع انجام ورزش برای این دسته افراد مفیدست.

مسئول واحد بهداشت و ایمنی فدراسیون پزشكی ورزشی با اعلان اینكه ورزش كردن به دو دسته هوازی و قدرتی تقسیم می شود، اظهار نمود: پیاده روی، دویدن و شنا، ورزش های هوازی هستند و به جهت اینكه بدانیم افراد با چه شدتی ورزش می كنند می توان از آزمون صحبت كردن استفاده كرد، بدین معنا كه در زمان ورزش اگر فرد بتواند به راحتی صحبت كند و آواز بخواند شدت ورزش كردن خفیف است اما اگر در زمان ورزش نتواند آواز بخواند ولی بتواند صحبت كند، شدت متوسط و اگر نتواند در زمان ورزش به راحتی صحبت كند، ورزش شدید می باشد.

استاندارد ورزش هفتگی

كبیری با اشاره به اینكه ۱۵۰ دقیقه ورزش در هفته به میزان روزانه ۳۰ دقیقه سفارش می شود، اظهار داشت: حداقل این میزان ورزش در روز باید دو بخش ۱۵ دقیقه ای باشد.

وی همین طور در مورد افرادی كه دارای علایم آگهی دهنده نظیر تب بالا، تنگی نفس، سرفه و... هستند، اشاره كرد: این دسته افراد تا زمانی كه به بهبودی كامل نرسیده اند نباید ورزش كنند چونكه ضعف ایمنی شدیدتر شده و گرفتار عارضه های شدید می شوند.

مسئول واحد بهداشت و ایمنی فدراسیون پزشكی ورزشی درباب مقوله تغذیه مناسب برای ورزشكاران نیز، عنوان كرد: تغذیه مناسب روی سیستم ایمنی بدن تاثیر مطلوب دارد و آنچه اثبات شده این است كه برخی ویتامین ها در كاركرد مطلوب سیستم ایمنی بدن نقش موثرند.

چه ویتامین هایی برای بهبود سیستم ایمنی بدن لازم است؟

كبیری با اعلان اینكه ویتامین A، ویتامین B، ویتامین C، ویتامین D، ویتامین E، زینك و امگا ۳ بعنوان ویتامین های موثر در بهبود سیستم ایمنی بدن تلقی می شوند، اظهار داشت: همیشه تاكید بر این است كه چنین ویتامین هایی بوسیله مواد غذایی به بدن منتقل شود و مردم نباید به مكمل ها روی بیاورند.





منبع:

1399/01/11
22:44:21
5.0 / 5
3187
تگهای خبر: استاندارد , ایمنی , بیماری , تغذیه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
بیلیارد