دستکاری ژنتیک برای تولید جو در شرایط آب و هوایی سخت
به گزارش ایت بال با تداوم گرمایش زمین، محققان استفاده از روش های دستکاری ژنتیکی به منظور افزایش تولید انواع محصولات کشاورزی مانند جو را در دستور کار قرار داده اند.
به گزارش ایت بال به نقل از نیواطلس، گرم شدن زمین امنیت غذایی کشورها را در دهه های آینده به شکل جدی به خطر می اندازد. روش هایی مانند دستکاری ژنتیک CRISPR در کشورهایی مانند ژاپن برای تولید گونه ای جهش یافته از جو مورد استفاده قرار گرفته که از جوانه زدن زودرس این گیاه جلوگیری می کند.
جو یکی از محصولات زراعی است که برای تولید نان، غلات، علوفه حیوانات و ماءالشعیر مورد استفاده قرار می گیرد. گاهی اوقات جوانه زدن زودرس جو سبب می شود از ارزش غذایی آن به میزان زیادی کاسته شود.
استفاده از روش دستکاری ژنتیک باعث به خواب رفتن طولانی مدت دانه ها و پیشگیری از جوانه زدن زودرس آنها می شود. محققان ژاپنی بدین منظور از روش دستکاری ژنتیکی CRISPR بهره برده اند. محققان می گویند جویی که بدین شیوه تولید می شود در مقابل برداشت زودهنگام مقاوم است و از این روش میتوان برای تنظیم دقیق میزان تولید محصولات پرمصرف جهان و مدیریت بهتر اثرات تغییرات آب و هوایی در حوزه امنیت غذایی استفاده نمود.
از روش مذکور میتوان برای افزایش ۵۰ درصدی برداشت سیب زمینی و برنج، مهندسی تولید انواع محصولات کشاورزی با هدف کاهش ۲۵ درصدی نیاز آنها به آب، تولید کلم بروکلی در فصول متفاوت و غیره استفاده نمود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب