رژیم‎های غذایی و ورزش تأثیرات سودمندی بر سطوح ‏‎ BDNFدارند

رژیم‎های غذایی و ورزش تأثیرات سودمندی بر سطوح ‏‎ BDNFدارند

به گزارش ایت بال یك دكترای فیزیولوژی ورزشی اظهار داشت: ‏ رژیم‎ های غذایی و ورزش تأثیرات سودمندی بر سطوح ‎ BDNFدارند.


وحید ولی پوری ده نو در گفت و گو با ایسنا، اظهار نمود: یكی از راهكارهایی كه سطوح عوامل تغذیه‌ی عصبی را بیشتر می كند، فعالیت بدنی و ورزش است.
وی با اشاره به اینكه مطالعات نشان داده‎اند كه فعالیت‎های ورزشی حاد استقامتی و مقاومتی می‎توانند به افزایش گذرای BDNF منجر شوند، افزود: عامل نوروتروفیك مشتق از مغز ( BDNF ) یكی از عوامل نوروتروفیكی است كه شكل پذیری عصبی از عملكردهای اصلی آن است.
ولی پوری ده نو افزود: از آنجائیكه BDNF در هایپوكمپ، كرتكس و مخچه فعال بوده توانایی بالایی برای بهبود یادگیری و حافظه برخوردار می باشد.
این دكترای فیزیولوژی ورزشی تصریح كرد: فعالیت های استقامتی مانند دویدن و دوچرخه سواری سبب افزایش معنادار BDNF پلاسمایی می شود.
وی اشاره كرد: علاوه بر فعالیت بدنی و ورزش، تغذیه نیز می‎ تواند بر سطوح عوامل تغذیه‌ی عصبی و فعالیت عصبی- شناختی موثر باشد.
ولی پوری ده نو ‏افزود: رژیم‎های غذایی مشخص تأثیرات سودمندی بر سطوح BDNFدارند. برای مثال رژیم غذایی مدیترانه‎ای با افزایش BDNF ارتباط دارد.
این مدرس دانشگاه لرستان اشاره كرد: محدودیت كالری نیز می‎ تواند سطوح BDNF و عملكرد مغزی را افزایش دهد.
وی اظهار داشت: بعلاوه رژیم‎های غذایی با چربی بالا با كاهش سطوح BDNF در ارتباط‎ هستند. بدین سبب هر دوی فعالیت بدنی و تغذیه می‎توانند بر سطوح عوامل تغذیه‌ی عصبی خصوصاً BDNFتأثیرگذار باشند.




منبع:

1398/06/28
22:53:39
5.0 / 5
4822
تگهای خبر: تغذیه , دوچرخه سواری , رژیم غذایی , شنا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
بیلیارد