سهم كودكان از فضای استادیوم ها؛

از سیم برق و بیم سنگ در ایران تا عروسك باران هلندی ها بعلاوه فیلم

از سیم برق و بیم سنگ در ایران تا عروسك باران هلندی ها بعلاوه فیلم

ایت بال: مقایسه فضای هواداری در ورزشگاه های ایران با ورزشگاه های مختلف دنیا خصوصاً اروپا به خوبی نشان داده است كه چه میزان از نظر فرهنگی در این بخش عقب هستیم!



به گزارش ایت بال به نقل از ایسنا، بتازگی ورزشگاه دكویپ در دقیقه ۱۲ دیدار تیم های فوتبال "فاینورد" و "ادو دن هاخ" از سری رقابت های لیگ هلند صحنه شگفت انگیزی را به خود دید تا كودكان بیماری كه از بیمارستان سوفیا به این ورزشگاه آمده بودند برای لحظاتی مورد توجه و احترام قرار گیرند و شادی را تجربه كنند. قصه این اقدام تحسین برانگیز از سه سال قبل كلید خورد و این اقدام هواداران باشگاه "ادو دن هاخ" هلند حتی نامزد دریافت جایزه رفتار جوانمردانه شد.

پرتاب ۵۰۰۰ عروسك نرم با شمایل حیوانات گوناگون از طبقه دوم به طبقه اول به مدت یك دقیقه برای كودكانی كه در جایگاه مناسب و در كنار زمین قرار گرفته بودند علت توقف بازی از طرف داور بازی بود و تماشاگران حاضر در ورزشگاه كاری جز تماشا و تشویق این حركت شایسته نداشتند. آنها با صدای بلند شعار "شما هیچ گاه تنها نخواهید بود و تنها راه نخواهید رفت" سر می دادند تا كودكان بیمار بیمارستان سوفیا به كانون توجه در این بازی تبدیل شوند؛ اتفاقی اعجاب انگیز كه به بهترین شكل ممكن نشان داده است فوتبال و رشته های پر مخاطب ورزشی تا چه حد می توانند در بهبود پدیده های اجتماعی اثرگذار باشند و چهره دیگر ورزش را كه صرفا رقابت و نتیجه گرایی نیست به تصویر بكشند.



این طرف اما كارشناسان ورزشی در ایران معتقدند همچنان فضای مناسب فرهنگی در استادیوم های ورزشی كشور حاكم نیست و بعنوان یك چالش اساسی در حوزه فرهنگ ورزش مطرح است؛ آنها اعتقاد دارند كه اگر پس از گذشت ۴۰ سال هنوز اعلام می نماییم كه محیط های ورزشی از نظر فرهنگی مناسب نیستند به طور قطع مسیر را اشتباه طی كرده ایم و هم اكنون سوال اصلی این است كه چرا پس از گذشت ۴۰ سال از انقلاب، فضای فرهنگی ورزشگاه ها خصوصاً در رشته فوتبال كه بیشترین مخاطب را دارد مناسب نیست؟

در ورزشگاه های فوتبال ایران اما این سال ها كم ندیده ایم از پرتاب سنگ و صندلی، فحاشی، درگیری و ضرب و جرح، پرتاب مواد منفجره، كور شدن چشم و حتی برق گرفتگی و مرگ... مسائلی كه نه تنها سلامت كودكان كه حتی سلامت تماشاگران بزرگسال را به مخاطره می اندازد و در كنار آن تاثیر نامطلوبی بر تربیت كودكان خواهد داشت.



مجید چهارده چریك، عضو كمیته روانشناسی پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی، - در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به فضای ملتهب و تنش زا در ورزشگاه های ایران، بیان كرد: فضای نامطلوبی كه در ورزشگاه های ایران به وجود می آید به سبب نبود قوانین مناسب و ضمانت اجرایی لازم برای آن هاست، به طور قطع اگر كشورهای توسعه یافته موفق شده اند فضای استادیوم های خودرا به بهترین شكل ممكن مدیریت كنند علت آن تصویب قوانین مناسب و لحاظ ضمانت اجرایی برای آن قوانین است و در كنار آن با بهره مندی از تكنولوژی و ایجاد زیرساخت های لازم به نقطه ای رسیده اند كه الان شاهد آن هستیم و محیط برای حضور اقشار مختلف از بانوان و كودكان گرفته تا معلولان و بیماران برقرار است.

وی افزود: در ایران فعالیت های هواداری، اصالت ندارند و متاسفانه رفتارهای استاندارد به هواداران آموزش داده نشده نمی گردد و علاوه بر این برای برخورد با رفتارهای نامناسب تماشاگران در ورزشگاه ها سازوكاری وجود ندارد، این در شرایطی است كه كشورهای توسعه یافته ضمن ارائه آموزش های لازم و لحاظ مجازات های رفتاری توانسته اند گام بلندی در بهبود وضعیت ورزشگاه های خود بردارند.

این عضو كمیته روانشناسی پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی با تصریح اینكه متاسفانه با "خلق عبارتی به نام تماشاگرنما در ورزش ایران اتفاق های ناخوشایند ماست مالی شده است، " اظهار نمود: سوال من این است اگر در بخش هواداری قوانین مناسب و لازم تدوین و تصویب شده اند پس ضمانت اجرایی آنها كجاست كه چنین رفتارهایی را در ورزشگاه های ایران شاهد هستیم؟



چهارده چریك با اشاره به اینكه "استادیوم های ورزشی در ایران تقدیم افرادی شدند كه هیجانات سركوب شده خود در محیط های دیگر را بدون بازخورد، كنترل و تنبیه در استادیوم ها آزاد می كنند، " بیان كرد: وقتی زیرساخت های لازم برای ورود و خروج هواداران و كنترل و نظارت بر رفتارهای آنها در طول یك مسابقه وجود ندارد اساسا امكان پدید آمدن شرایط بحرانی وجود دارد و در این بین نه آموزشی به هوادار داده شده، نه تجهیزات لازم فراهم گشته است، نه قانونی وجود دارد، نه نظارتی را شاهد می باشیم و نه كنترل های لازم انجام می شود.

عضو كمیته روانشناسی پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی با اشاره به اینكه "باید به فرهنگستان ورزش و دادگاه عالی ورزش توجه ویژه ای داشته باشیم و با تشكیل این دو قسمتی از مسیر را به منظور بهبود وضعیت ورزشگاه ها و محیط های ورزشی طی نماییم، " اظهار داشت: نیازمند تشكیل فرهنگستان ورزش هستیم تا رفتارها را استانداردسازی نماییم و بتوانیم با فرهنگ سازی تاثیر مطلوبی بر رفتار هواداران داشته باشیم، همین طور نیازمند دادگاه عالی ورزش هستیم تا علاوه بر توجه به آموزش، تعهد و تنبیه را نیز برای رفتارهای نامناسب لحاظ نماییم و اینگونه بتوانیم بر رفتار هواداران كنترل بیشتری داشته باشیم.

وی با اشاره به این كه كانون های هواداری تاثیر بسیار زیادی بر رفتار هواداران دارند، افزود: باید حمایت های مالی و معنوی لازم از كانون های هواداری صورت گیرد و در كنار آن آموزش لیدرها و انتخاب لیدرهایی كه از اهلیت و سلامت رفتاری لازم برخوردار می باشند مساله بسیار مهمی است كه باید مورد توجه مسئولان ذی ربط باشد.



او با تاكید بر اینكه "اگر بتوانیم امكان حضور خانوادها را در ورزشگاه فراهم نماییم به طور قطع نگرانی برای حضور كودكان در ورزشگاه ها وجود نخواهد داشت، " بیان كرد: بافت هواداری در فوتبال ایران مسموم است و باید این بافت سم زدایی شود. پروسه درست این است كه در ابتدای امر به مقوله آموزش توجه جدی نماییم و اگر باز هم شاهد رفتارهای ناهنجار بودیم سراغ برخوردهای نظیر تعهد، لحاظ تنبیه های اجتماعی و در مراحل دیگر محرومیت و... برویم.

ویدیوی مربوط به اهدای عروسك به كودكان بیمار بیمارستان سوفیای روتردام از طرف هواداران تیم فوتبال "ادو دن هاخ" در دیداری كه میهمان تیم فاینورد هلند بودند:
مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی كند.
فایل آنرا از اینجا دانلود كنید: video/mp4


منبع:

1398/07/21
14:34:41
5.0 / 5
4044
تگهای خبر: آموزش , استاندارد , بازی , باشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
بیلیارد