در قالب یك پژوهش دانشگاهی بررسی شد
راهكاری برای غلبه بر چاقی
به گزارش ایت بال تاثیر شش هفته تمرین هوازی و مصرف همزمان عصاره آبی دانه زیره سیاه بر چاقی توسط محققان دانشگاه بیرجند بررسی و منتشر گردید.
به گزارش ایت بال به نقل از ایسنا، چاقی در سطح جهانی بعنوان یك عامل پراهمیت در امتداد ابتلا به انواع امراض شناخته شده و مطالعات نشان داده است كه تمرینات منظم هوازی عامل مهمی در كاهش وزن و خطرات مربوط به آن است.
در پژوهشی پژوهشگران به بررسی تأثیر شش هفته تمرین هوازی و مصرف عصاره آبی دانه زیره سیاه ( carumcarvi ) بر سطوح سرمی آدیپولین، آیریزین، پروفایل لیپیدی و بیان ژن های CTRP 12 و FNDC 5 بافت چربی، تغییرات وزن بدن و چربی زیرجلدی موش های صحرایی نر چاق بود. در این مطالعه تجربی، از ۳۲ سر موش صحرایی نر چاق شده، به دنبال ۱۲ هفته رژیم غذایی پرچرب استفاده شد.
موش های مورد مطالعه بطور تصادفی به چهار گروه كنترل، تمرین، عصاره زیره سیاه (۲ درصد غذا)، تمرین + عصاره زیره سیاه (۲ درصد غذا) تقسیم شدند. گروه های تمرین ۵ روز در هفته به مدت ۶ هفته تمرین هوازی (تقریباً معادل 55 تا 70 درصد VO 2 max ) انجام دادند. تغییرات وزن بدن و میزان بافت چربی زیرجلدی نیز اندازه گیری شد. تمرینات هوازی در تركیب با عصاره زیره سیاه موجب كاهش مدلول دار وزن نهائی بدن و وزن چربی زیرجلدی، تری گلیسیرید، كلسترول تام، لیپوپروتئین كم چگالنسبت به گروه كنترل و افزایش لیپوپروتئین پرچگال، آدیپولین، آیریزین، بیان ژن FNDC 5 و CTRP 12 نسبت به گروه كنترل شد.
باتوجه به یافته های پژوهش، پیشنهاد بر این است جهت كاهش اختلالات در رابطه با چاقی و كاهش وزن از تمرینات هوازی با شدت متوسط و مصرف دانه زیره سیاه استفاده گردد.
زیره سیاه یكی از گیاهانی است كه بطور سنتی برای كاهش وزن استفاده می شود.
بنا بر اعلام روابط عمومی وزارت علوم، این پژوهش توسط صدیقه طاهرزاده، دانشجوی دكترای فیزیولوژی ورزش دانشگاه بیرجند در چارچوب رساله دكتری با راهنمایی دكتر مهدی مقرنسی و دكتر بهرام رسولیان و مشاوره دكتر آیت كائیدی و دكتر امیر خسروی و داوری دكتر مرضیه ثاقب جو، دكتر محمداسماعیل افضل پور و دكتر محمد ملكانه انجام شده است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب