مواد غذایی غیر مفید برای عملكرد مغزی ورزشكاران

مواد غذایی غیر مفید برای عملكرد مغزی ورزشكاران

ایت بال: مصرف برخی مواد غذایی تاثیر بد بر عملكرد مغز دارد و همین مسئله می تواند توانایی انسان را در حین ورزش پایین بیاورد.


به گزارش ایت بال به نقل از ایسنا، مغز مهم ترین ارگان بدن است که در تنظیم ضربان قلب، تنفس و عملکرد سیستم های بدن نقش دارد، بنا بر این نیز رژیم غذایی سالم برای عملکرد بهینه مغز ضروری می باشد. بعضی از غذاها اثرات منفی بر حافظه و خلق و خو دارند و می توانند احتمال دمانس (زوال عقل) را بالا برند و آمارها حاکی از آنست که تا سال ۲۰۳۰، بیش از ۶۵ میلیون نفر در سرتاسر جهان به دمانس مبتلا خواهند شد.
برمبنای مطلبی که از طرف کیمیا معینی افشاری، عضو کمیته سلامت فدراسیون پزشکی ورزشی تهیه و تنظیم شده و در اختیار ایسنا قرار گرفته آمده است که می توان با محدود کردن مصرف بعضی از غذاها در الگوی غذایی، خطر مبتلاشدن به این اختلالات را کم کرد.
نوشیدنی های شیرین
مصرف زیاد نوشیدنی های حاوی شکر افزوده موجب افزایش ریسک مبتلاشدن به دمانس می شود. شربت ذرت حاوی مقادیر زیاد فروکتوز است و می تواند حتی موجب التهاب مغز، اختلال در حافظه و یادگیری شود.
کربوهیدرات های تصفیه شده و بدون سبوس
مصرف زیاد کربوهیدرات های بدون سبوس که شاخص گلایسمیک (قندی) و بار گلایسمیک بالایی دارند، می تواند موجب اختلال در حافظه و دمانس شود. قند، شکر، نان و غلات تهیه شده با آرد سفید و بدون سبوس در این گروه قرار دارند.
غذاهای حاوی اسیدهای چرب ترانس
چربی های ترانس، موجب اختلال در حافظه و افزایش ریسک آلزایمر می شوند و محدود کردن مصرف چربی های ترانس و جایگزینی آن با چربی های غیراشباع در رژیم غذایی، راهکاری مناسب بنظر می رسد.
غذاهای فرآوری شده
این غذاها شامل چیپس، شیرینی ها، نودل، پاپ کورن، سس ها و غذاهای آماده مصرف هستند که معمولا مقادیر زیادی قند، نمک و چربی دارند و موجب افزایش تجمع چربی در اطراف بافت های بدن می شوند، هم چنین الگوی غذایی غربی می تواند موجب التهاب مغز و اختلال در حافظه، یادگیری و سد خونی-مغزی شود.
آسپارتام
یک شیرین کننده مصنوعی است که از اسید آمینه فنیل آلانین، متانول و اسید آسپارتیک ساخته شده است و در محصولات غذایی بدون شکر وجود دارد. فنیل آلانین می تواند از سد خونی-مغزی عبور کند و موجب اختلال در ساخت ناقلین عصبی (نوروترانسمیتر) شود. از طرفی دیگر، آسپارتام یک عامل استرس زای شیمیایی است که می تواند مغز را در معرض استرس اکسیداتیو قرار دهد. بعضی از پژوهشگران اعتقاد دارند که شاخصهای نام برده می توانند اثرات منفی بر یادگیری و احساسات داشته باشد و موجب اختلالات شناختی و رفتاری شوند.




منبع:

1399/06/23
22:05:55
5.0 / 5
1914
تگهای خبر: رژیم غذایی , سلامت , سیستم , شنا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵
بیلیارد