بررسی جریان خون در عروق برای ساخت رگ های مصنوعی

بررسی جریان خون در عروق برای ساخت رگ های مصنوعی

ایت بال: پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیركبیر موفق به بررسی عددی جریان خون و تحلیل آن شدند كه در مهندسی پزشكی و ساخت رگ های مصنوعی به كار می آید.



به گزارش ایت بال به نقل از مهربه نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، حسین تمیم فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح «تحلیل عددی جریان ضربانی خون بر انتقال لیپوپروتین های کم چگال (ال دی ال) در رگ کرونر چپ خمیده با فرض غیر نیوتونی خون» اظهار داشت: نظر به رشد بیش از پیش بیماریهای قلبی عروقی خصوصاً تصلب شرایین در جوامع امروز بشری، مطالعه خاستگاه، نقاط مستعد و عوامل مؤثر در بروز این عارضه بیش از پیش احساس می شود.
وی اضافه کرد: مدل سازی های ساده که اغلب با واقعیت فیزیولوژی پیچیده رگ های کرونری اختلاف بسیاری داشته از یکسو و ارائه راهکارهای تقریبی از طرف دیگر ضرورت انجام یک پژوهش جامع دقیق را در جهت مرتفع ساختن این نقصها به وجود آورده است.
وی افزود: نتایج این رساله می تواند به متخصصان قلب در جهت کشف نقاط پر خطر و مراحل شکل گیری تصلب شریان کمک شایانی نماید.
تمیم با اعلان اینکه مقایسه نتایج این پژوهش با تصاویر آنژیوگرافی از شکل گیری هسته های اولیه پلاک در رگ های کرونری نشان از موفقیت آمیز بودن آن در کشف نقاط مستعد بروز گرفتگی رگ بوده است، اظهار داشت: از طرف دیگر برای اولین بار رابطه ای میان غلظت ذرات چربی در جداره رگ و ضخامت لایه چربی در شریان ها استخراج و پیشنهاد شد.
محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: با توجه به این که غلظت چربی در جداره رگ ها پارامتر کلیدی و تعیین کننده ای در میزان نرخ نفوذ و نشست ذرات محسوب می شود، این رابطه می تواند بسیار مؤثر بوده و در مطالعات آتی مورد توجه پژوهشگران قرار گیرد.
فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: در این پژوهش از یکی از قدرتمندترین تکنیک های دینامیک سیالات محاسباتی بهره برده شده است. در همین راستا، نخست دامنه محاسباتی مبتنی بر هندسه سه بعدی یک شریان کرونری خمیده انتخاب و معادلات حاکم در قالب یک دستگاه مختصات مناسب پیاده سازی شد.
وی با اعلان اینکه شبیه سازی عددی جریان خون در حالت ضربانی و غیرضربانی، نیوتنی و غیرنیوتنی از دیگر دستاوردهای این پروژه بوده است، اظهار داشت: علاوه بر روش عددی از مدل تحلیلی نیز به صورت مرکب جهت پیش بینی میزان چربی نفوذ کرده در دیواره رگ و همین طور میزان چربی نشست کرده در هریک از لایه های مختلف تشکیل دهنده آن سود برده شده است.
وی با اشاره به کاربردهای این طرح اظهار داشت: نتایج این تحقیق در صنعت ساخت تجهیزات پزشکی مرتبط از قبیل ساخت استنت های مختلف، رگ های مصنوعی و غیره کاربرد دارد.
وی افزود: علاوه بر آن متخصصان قلب با تاکید بر یافته های این رساله قادر به پیش بینی دقیق تر محل گرفتگی عروق، مدت زمان لازم برای رشد گرفتگی و بحرانی شدن آن هستند. لازم به ذکر است کد محاسباتی توسعه داده شده در این رساله قابلیت پیش بینی میزان دوز داروهای تجویز شده در بخش های مختلف رگهای کرونری را داشته که این امر در حوزه دارو رسانی به موضع هدف بسیار حائز اهمیت می باشد.
تمیم اضافه کرد: تعمیم روش مورد استفاده برای سایر شریان های حیاتی بدن انسان نظیر شریان های کاروتید و مطالعه آزمایشگاهی و تجربی مساله در وضعیت شبیه سازی شده آزمایشگاهی از اهداف آتی این طرح بشمار می رود.
وی با اشاره به خاصیت های طرح اظهار داشت: قابلیت توسعه و انعطاف پذیری بالای طرح برای پیاده سازی در سایر موارد، دقت بالای طرح، هزینه بسیار اندک طرح و جامعیت آن از خاصیت های پروژه شمرده می شود.

وی با اشاره به مزیت های رقابتی طرح اظهار داشت: انعطاف پذیری کد نگاشته شده برای کاربرد در سایر ارگان های بدن، یا برای توابع هدفی غیر از غلظت چربی و متن باز بودن آن از مزایای رقابتی این طرح بشمار می رود که نسبت به بعضی از نرم افزارهای تجاری موجود مقرون به صرفه تر است.
به گفته وی، صنعت ساخت تجهیزات پزشکی، صنعت داروسازی، مهندسی پزشکی و جراحی قلب و عروق همچون کاربردهای این پروژه محسوب می شوند.

به گزارش ایت بال به نقل از مهر، استاد راهنمای این پروژه دکتر عباس عباسی استاد دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر، و اساتید مشاور دکتر کامبیز وفایی استاد دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه ریورساید کالیفرنیا ودکتر ناصر فتورائی دانشیار دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر بودند.


منبع:

1399/09/10
22:52:48
5.0 / 5
1343
تگهای خبر: بیماری , رقابت , صنعت , مدل
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
بیلیارد