رییس فدراسیون ورزش دانش آموزی در گفت و گو با ایت بال مطرح كرد

تشریح اولویت های ورزش دانش آموزی در سال تحصیلی جدید

تشریح اولویت های ورزش دانش آموزی در سال تحصیلی جدید

به گزارش ایت بال رئیس فدراسیون ورزش دانش آموزی ضمن تشریح مشكلات موجود در حوزه ورزش پایه و دانش آموزی كشور، چهار اولویت ورزش دانش آموزی در سال تحصیلی جدید را شرح داد.


حسین بابویی در گفتگو با ایسنا، همزمان با شروع سال تحصیلی جدید در ایران درباره اولویت های ورزش دانش آموزی در سال تحصیلی ۹۹-۹۸، اظهار نمود: چهار اولویت اصلی را در سال تحصیلی جدید در بخش ورزش دانش آموزی مدنظر قرار داده ایم كه شامل تغییر الگوی برگزاری مسابقات آموزشگاهی، آموزش مدیران مدارس در بخش برگزاری مسابقات دانش آموزی، برگزاری دوره های مربیگری و داوری برای معلمان تربیت بدنی و غیر تربیت بدنی و هم مقوله سامانه همگام است.
اضافه شدن الگوی مدرسه میزبان به شیوه برگزاری مسابقات آموزشگاهی
وی افزود: در بخش برگزاری مسابقات آموزشگاهی قبل از این رقابت ها به صورت مدرسه قهرمان و كانون قهرمان برگزار می شد كه روش مدرسه میزبان هم به آن اضافه شده است و بر مبنای الگوی جدید ابتدا مسابقات در سطح شهرستان به صورت مدرسه میزبان و سپس در سطح استان و كشور به صورت مدرسه قهرمان برگزار می شود؛ در روش مدرسه میزبان مسابقات در مدارس و در روش مدرسه قهرمان مسابقات خارج از مدارس برگزار می گردد.
رییس فدراسیون ورزش دانش آموزی با اشاره به اینكه مدارسی كه شرایط برگزاری یك یا چند رشته ورزشی را دارند از سال تحصیلی جدید بعنوان میزبان مسابقات دانش آموزی در سطح شهرستان انتخاب می شوند، اظهار داشت: این روش به منظور ایجاد فضایی پر نشاط تر و ورزشی تر در مدارس كشور است تا شاهد مشاركت ورزشی هرچه بیشتر دانش آموزان باشیم و بتوانیم جمعیت بیشتری را به ورزش ترغیب نماییم.
آموزش مدیران مدارس در برگزاری مسابقات دانش آموزی
بابویی به دومین اولویت ورزش دانش آموزی در سال تحصیلی جدید اشاره و اظهار نمود: آموزش مدیران مدارس در برگزاری مسابقات دانش آموزی دیگر اولویت فدراسیون ورزش دانش آموزی است، اینكه مسابقات به چه نحوی برگزار می شود؟ چه حمایت هایی باید مدنظر قرار گیرد و چه امكانات و تجهیزاتی برای معلمان و دانش آموزان فراهم شود؟ همچون مسائلی است كه در این راستا تعریف كرده ایم و می خواهیم از هر امكانی به باعث افزایش كمی و كیفی رقابت های دانش آموزی استفاده نماییم.
برگزاری دوره های مربیگری و داوری برای معلمان
وی برگزاری دوره های مربیگری و داوری را برای معلمان حوزه تربیت بدنی و غیر تربیت بدنی دیگر اولویت مدنظر اعلام و بیان كرد: متاسفانه تابحال آن گونه كه باید و شاید به فكر پرورش داور و مربی نبوده ایم و با كمبود معلم رسمی آموزش و پرورش در بعضی رشته ها روبرو می باشیم.
سامانه همگام چیست؟
رییس فدراسیون ورزش دانش آموزی در توضیح چهارمین اولویت این فدراسیون در سال تحصیلی جدید، تصریح كرد: سامانه ای تحت عنوان سامانه همگام طراحی شده و بر مبنای آن بانك اطلاعاتی قوی در حوزه ورزش دانش آموزی در سطوح منطقه، شهرستان، استان و كشور شكل گرفته كه كمك شایانی به شناخت استعدادهای ورزشی در مدارس ایران خواهد نمود.
بابویی افزود: چنین ظرفیتی در كشورهای مختلف نظیر ژاپن، چین، استرالیا، آمریكا، كانادا، تركیه و سایر كشورهای توسعه یافته در حوزه ورزش دانش آموزی وجود دارد اما متاسفانه تابحال ما از چنین امكانی برخوردار نبوده ایم، سامانه ای كه بر مبنای آن اطلاعات تمامی استعدادهای ورزشی كشور تجمیع می شود.
هدفگذاری افزایش دانش آموزان ورزشكار
وی در ادامه با اشاره به اینكه وظیفه فدراسیون ورزش دانش آموزی برگزاری مسابقات دانش آموزی و تشكیل تیم های ملی جهت حضور در رقابت های كشوری و جهانی است، اظهار نمود: نزدیك به ۴.۵ میلیون نفر در خلال سال تحصیلی ۹۷-۹۸ درگیر مسابقات ورزشی در سطح كشور بودند كه این میزان نسبت به سال ۱۳۹۲ كه تعداد دانش آموزان حاضر در این رقابت ها معادل ۱.۵ میلیون نفر بود رشد سه میلیون نفری را طی شش سال گذشته نشان داده است.
رییس فدراسیون ورزش دانش آموزی با درخواست از مجلس شورای اسلامی و دولت در خصوص حمایت های هر چه بیشتر از ورزش دانش آموزی به منظور افزایش مشاركت ورزشی دانش آموزان، بیان كرد: هدف گذاری صورت گرفته این است كه بتوانیم ۱۴.۵ میلیون دانش آموز ورزشكار داشته باشیم و در همین راستا از دولت و مجلس شورای اسلامی توقع داریم كه ظرفیت ها و امكانات محدود ما را توسعه بخشند تا بر این اساس بتوانیم سالانه به میزان ۱۰ درصد كه معادل یك میلیون دانش آموز است به ظرفیت ورزش دانش آموزی اضافه نماییم، هدفی كه تحقق آن حدودا به اعتباری معادل ۵۰ میلیارد تومان نیاز دارد.
مشكلات ورزش دانش آموزی و پایه در ایران
بابویی در مورد مشكلات ورزش دانش آموزی نیز، توضیح داد: محدودیت در منابع همچون مسائلی است كه با آن روبرو می باشیم و یكی دیگر از اصلی ترین مشكلات موجود نگاه كلان ورزش كشور به حوزه ورزش پایه و ورزش دانش آموزی است.
وی اضافه كرد: كلان ورزش كشور باید ورزش مدارس را به رسمیت بشناسد و با نگاهی ملی در این خصوص برخورد كند چونكه نیازمند نگاه عمیق در این بخش هستیم و باید به تامین نیروی انسانی، منابع و تجهیزات توجه جدی داشته باشیم.
رییس فدراسیون ورزش دانش آموزی با اشاره به اینكه توجه به ورزش دانش آموزی نتایج مثبتی برای كشور به همراه خواهد داشت، اظهار نمود: كشف استعدادها، توسعه ورزش همگانی و تقویت بنیه ورزش ایران در سطح ملی تنها بخش كوچكی از توجه به ورزش پایه است.
بابویی با تاكید بر اینكه وزارت ورزش و جوانان باید در حوزه ورزش پایه و دانش آموزی برنامه ریزی مناسبی داشته باشد و با نگاه حمایتی به این بخش فعالیت ها را پیش ببرد، اظهار داشت: وزارت ورزش و جوانان باید در برنامه های پنج ساله توسعه به صورت ویژه به ورزش دانش آموزی توجه كند و ورزش دانش آموزی و پایه را در سطح كلان ورزش ایران ببیند و با تامین منابع مالی، نیروی انسانی، تجهیزات، امنیت و تدوین قوانین حمایتی باعث توسعه این حوزه شود.



1398/07/15
23:41:09
5.0 / 5
4489
تگهای خبر: آموزش , تیم , رقابت , شنا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱
بیلیارد