لطمه بلندمدت در انتظار ورزش ایران!

لطمه بلندمدت در انتظار ورزش ایران!

به گزارش ایت بال عضو هیات علمی پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی با اشاره به اینكه پژوهش در حوزه ورزش مسئله ای الزامی است كه باید در امتداد تولید علم به آن توجه جدی كرد، اظهار داشت: به طور قطع عدم توجه به ورزش، لطمه بلند مدتی را به این حوزه وارد خواهدنمود.



علی كاشی در گفت و گو با ایسنا، در ارتباط با میزان نفوذ علم در ورزش ایران و این كه تا چه میزان شاهد تاثیر علم در این عرصه هستیم، اظهار نمود: اگر بخواهیم نسبت به سایر كشورها مقایسه ای انجام دهیم باید بگوییم سرانه پژوهش در حوزه ورزش در ایران كمتر است، اما كشور ما نیز از ورود علم و پژوهش در ورزش متاثر بوده و شاهد فارغ التحصیلی ۷۰ هزار دانشجوی رشته تربیت بدنی هستیم كه به صورت علمی آموزش دیده اند و بروزترین مطالب ورزشی دنیا را مطالعه كرده اند كه این مساله نشان از وجود پایه های مناسب ورزش و تربیت بدنی در كشور دارد.
وی با اشاره به این كه نتوانسته ایم در علمی كردن ورزش موفق عمل نماییم، اظهار داشت: این كه آیا توانسته ایم علم را در حوزه ورزش به جامعه منتقل نماییم و از آن بهره ببریم باید عنوان نمود ضعف ما در همین حوزه است و نتوانسته ایم در این زمینه موفق باشیم، هرچند دانشگاه های خوبی در رشته تربیت بدنی در ایران وجود دارد و دانش آموختگان بسیار خوبی تربیت شده اند.
عضو هیات علمی پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی با اشاره به این كه فارغ التحصیلان علوم ورزشی در قیاس با سایر دانشجویان از رتبه بالایی برخوردار می باشند و سطح علمی آنها بالاتر از میانگین قرار دارد، اظهار نمود: متاسفانه عمده فارغ التحصیلان رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی درگیر فعالیت های اجرایی در وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم و وزارت ورزش و جوانان شده اند و دیگر تولیدی در حوزه علم ورزش ندارند و این در حالیست كه سرانه و هزینه كرد پژوهش ورزشی در دستگاه ها در ایران پایین است.
وی افزود: باید قسمتی از بودجه سازمان ها و دستگاه های ورزشی صرف تولید بومی علم ورزش شود، اما به سبب محدودیت های بودجه ای و كاهش سرانه بودجه و تخصیص های اعتباری، شاهد آن هستیم كه بودجه ها به امور جاری اختصاص می یابد و این مساله به طور قطع لطمه بلند مدتی را به حوزه ورزش وارد خواهدنمود كه دلیل آن عدم توجه به پژوهش است.
عضو هیات علمی پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی با تاكید بر این كه ورزش در ایران اولویت نیست و اگر می خواهیم جامعه سالمی داشته باشیم باید به منظور پیش گیری از بیماری ها اقدام نماییم، افزود: گرفتار شدن افراد به بیماری ها و اختلالات مختلف ناشی از عدم توجه به ورزش كردن و فعالیت بدنی است. خوشبختانه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی بودجه خودرا در حوزه سلامت دریافت می كند اما متاسفانه در حوزه پیشگیری اولویتی تعریف نشده است و بودجه ای نیز تخصیص نمی یابد.
كاشی با اشاره به این كه در كشوری مانند آمریكا افرادی كه سطح فعالیت بدنی بالاتری دارند و پیاده روی می كنند كمتر گرفتار بیماری می شوند، اظهار نمود: در این كشورها از طرف سازمان های بیمه گر تخفیفات مختلفی برای افرادی كه فعالیت بدنی بالاتری دارند اتخاذ می شود و در كشور ما نیز باید چنین مساله ای مدنظر قرار گیرد و این گونه شاهد تعریف مشوق های مختلفی باشیم تا میزان فعالیت بدنی افراد افزایش یابد.




منبع:

1398/09/03
09:59:37
5.0 / 5
4482
تگهای خبر: آموزش , بیماری , تیم , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
بیلیارد